AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla Kayseri Seker Fabrikası davası sürecinde telefon dinlemesine takılan konuşmasında, bir avukata hakaret ettiği gerekçesiyle 2 bin TL tazminata mahkum edildi.
Kayseri Şeker Fabrikası’nın Ankara’da 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan ve halen Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamasına devam edilen dava sürecinde telefon dinlemelerine takılan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kayıtlarda, o dönem eski imam olan Ali Çamlı’dan bir hakimi verdiği karardan dolayı uyarmasını istediği öne sürülmüştü.
Tapelerde Elitaş ile Çamlı’nın kendisine yönelik ağır hakaret içeren ifadelerde bulunduklarını belirten avukat Mustafa Olcayto Özhan ise bir süre önce avukatı Niyazi Ünalmış aracılığıyla hukuk mücadelesi başlattı. Resmi tape kayıtlarında ikilinin, müvekkiline yönelik olarak hakaret içeren bazı ifadeler kullandıklarını belirten ve davayla ilgili bilgi veren Özhan’ın avukatı Niyazi Ünalmış, hem Çamlı hem de Elitaş aleyhine ayrı ayrı tazminat davası açtıklarını söyledi.
Avukat Niyazi Ünalmış, Ali Çamlı’nın kullandığı telefonu Elitaş’ın aradığını ve ikilinin müvekkilinin kişilik haklarına alenen saldırdığını ve ağır hakaret mahiyetinde, toplumda Özhan’ı hedef haline getirecek sözler sarf ettiğini belirtti.
Kayseri 7'nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada kararın çıktığını ve adaletin kendilerini haklı bulduğunu belirten Avukat Ünalmış, “Mahkeme heyeti, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Ali Çamlı’yı suçlu buldu. Ettikleri hakaretler nedeniyle Elitaş’ı, 2 bin TL, Ali Çamlı’yı da bin 500 TL tazminata mahkûm etti” dedi.

 
FOTOĞRAFLI