Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde piknik alanında yanan otomobilde yaşamını yitiren kişinin, 26 yaşındaki Durmuş Yıldız olduğu belirlendi. Ailesinin teşhisinin ardından teslim edilen Yıldız'ın cenazesi toprağa verildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.
Fethiye'nin Esenköy Mahallesi Çırpı mevkiindeki piknik alanında 25 Ekim Cumartesi günü saat 05.00 sıralarında bir otomobilin yandığı ihbarı üzerine, olay yerine Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleriyle jandarma ekipleri gitti. Yanan 48 FS 705 plakalı otomobili söndüren ekipler, otomobil içerisinde yanmış erkek cesedi olduğunu fark etti. Olay yerindeki incelemenin ardından ceset, kimlik tespiti için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Ailesi tarafından teşhis edilen cesedin, Durmuş Yıldız'a ait olduğu belirlendi. Ailesi tarafından teslim alınan Durmuş Yıldız'ın cenazesi, cuma vakti Kocatepe Camii'nde kılınan namazın ardından Hallaç Mezarlığı'nda toprağa verildi.
'ÖN CAMI KIRARAK OTOMOBİLDEN ÇIKTIM'
Soruşturmayı yürüten jandarma ekipleri, aynı gün saat 07.00 sıralarında taksiyle olay yerine gelen otomobilin sahibi M.Ç. ve İngiliz eşi L.S.'yi gözaltına aldı. Jandarmadaki ilk ifadesinde yangın başladığı sırada Durmuş Yıldız ile otomobilin içinde alkol aldıklarını anlatan L.S., yangın başlayınca dirseğiyle ön camı kırıp otomobilden çıktığını, daha sonra eve giderek eşi M.Ç. ile birlikte olay yerine döndüğünü söyledi. Yangının çıkış nedenini bilmediğini belirten L.S., yangın sırasında Durmuş Yıldız'ın da otomobilden çıktığını sandığını kaydetti.
'GÜVENLİK KEMARALARI İNCELENDİ'
Olayın cinayet olup olmadığını inceleyen jandarma ekipleri, L.S. ve M.Ç.'nin oturduğu sitenin güvenlik kamerası kayıtlarını izledi. M.Ç.'nin gece boyu evden çıkmadığını, L.S.'nin ise yangının başlangıcından sonra yalın ayak eve girdiğini gören ekipler, olay yerinde L.S.'nin ayak izlerine rastladı. L.S.'nin dirseğindeki yara izi, camı dirseğiyle kırdığı ifadesini de doğruladı. Jandarmadaki ifadelerinin ardından Fethiye Adliyesi'ne sevk edilen M.Ç. ile L.S. yurt dışına çıkma yasağı konularak serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI