Nezir GÜNEŞ- Kadir ÜRÜNDÜ/MARDİN, ()-MARDİN'in Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, yerel yönetimlerin yerinde güçlendirilmesi ve demokratik özerk yapıların oluşmasının, Türkiye'nin demokratikleşmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
Mardin'de görev yapan yerel ve uluslal medya temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Süryani Başkan Vekili Februniye Akyol'u makamında ziyaret ederek başarılar diledi. Türk, BDP'nin dile getirdiği demokratik özerklik ile belediye başkanlıklarına seçilen eski milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konularını değerlendirdi.
"TAŞINMAZLARIN İADESİ İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"
Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni eski dönemlere ait 500 milyon liralık borçla devraldıklarını ve özel idareye ait taşınmazların belediye yerine seçim öncesi hazineye devredildiğini belirten Türk, bu konuda yeni bir düzenlemeye gidilmesi hususunda özellikle yerel basından destek istedi. Türk, "Söz konusu halkın mallarıdır. Bu halkın mallarının tekrar halka iade edilmesi için gerekli bütün çabaların içerisinde olacak ve yasal yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz" dedi.
Partilerinin görüşlerini ve seçim öncesi halka vaadettikleri hizmetleri gerçekleştirmek istediklerini belirten Türk, "Demokratik özerklik, Kürt halkının talebidir. Bu aslında partimizin de programındadır. Bunun inşası, altyapısını oluşturma konusunda ortak çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
"DEMOKRATİK ÖZERKLİK BÜTÜN HAKLAR İÇİN ÖNEMLİDİR"
Türk, yerel yönetimi güçlü bir Türkiye'nin oluşması durumunda, halkların özgür bir şekilde, birlikte yaşayabileceklerine inandıklarını anlattı. Türk, "Halkların inisiyatifinin olmadığı, farklı kültürlerin, kimliklerin yok sayıldığı bir Türkiye, kendini kolay kolay toparlayamayacaktır. Özerklik sadece Kürtler için değil, sadece Süryaniler, Araplar ve diğer halklar için değil, bütün Türkiye için önemli bir projedir. Özerklik yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, demokratik özerk yapıların Türkiye'de oluşması, Türkiye'nin demokratikleşmesine önemli katkılar sağlar" diye konuştu.
"DAVALARIN AÇILMASI ÖNEMLİ DEĞİL"
Bir gazetecinin milletvekilliği döneminde kendisi hakkında açılan dava dosyalarının belediye başkanlığına seçilmesiyle birlikte Başbakanlık tarafından işleme konulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderileceğinin hatırlatılması üzerine Ahmet Türk, "Bizi bekleyen dosyaların olduğunu biliyorduk. Sonuçta siyasetçiyiz. Siyasi düşüncelerimizi her zeminde ve her yerde dile getirdik, ondan dolayı davalar açıldı. Milletvekilliğimizin bitimiyle de bu davaların gündeme geleceğini biliyorduk. Sonuçta biz dün ne söylemişsek, bugün de aynı şeyleri söyleyeceğiz. Davaların açılmış olması bizim için önemli değil. Bizler için önemli olan Türkiye'de demokrasiyi her zaman savunmaktır ve savunmaya da devam edeceğiz" dedi.

NG,KÜ(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)