HÜRRİYET Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a Nişantaşı'ndaki evinin önünde saldıranların İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadelerde şok eden iddialarda bulunduğu ortaya çıktı. Emniyette verdikleri bu ifadeleri mahkemede reddeden şüphelilerin de arasında bulunduğu 7 kişiden 1'i tutuklanmış diğer 6'sı serbest bırakılmıştı.

100 MİLYAR LİRA KARŞILIĞINDA...

Şüphelilerden Kamuran Ergin'in ifadesinde, Kurban Bayramı'nın arefesinde Uğur Adıyaman'ın araması üzerine buluştuklarını, soruşturmada adı geçen diğer şüphelilerle buluşarak gittikleri bir adreste gözünün bağlanarak mahzen benzeri bir yere sokulduğunu, burada kendisini Şube Müdürü olarak tanıtan bir kişinin Ahmet Hakan'ın dövülmesi gerektiğini, bunun yapılması karşılığında bize toplam 100 milyar lira verileceğinin söylendiğini öne sürdüğü öğrenildi. Ergin'in ifadesinin devamında bu görüşmede yapılan bu teklifi durumu kötü olduğu için kabul ettiğini söylediği belirtiliyor.

İNTERNETTEN ÇIKARILAN AHMET HAKAN FOTOĞRAFIYLA...

Soruşturmanın diğer şüphelisi Uğur Adıyaman'ın mahkemede reddettiği emniyet ifadesinde eski polis Yahya Kemal Gezer'in çağırması üzerine gittiği Fatih'teki bir kafede, Gezer'in internetten çıkardığı Ahmet Hakan'ın fotoğrafını gösterip 'Uğur bunu bizim dövmemiz lazım. Bir daha yazı yazamayacak hale getirecek şekilde kolunu bacağını kırmamız lazım' şeklinde konuştuğunu iddia ettiği öğrenildi.

"EMNİYETTEN ÇAY ÇORBA İÇİP ÇIKARSINIZ. MİLYONLARIN DA DUASINI ALIRSINIZ"

Adıyaman'ın, Yahya Kemal Gezer'le yaptığı bu konuşmanın devamında Gezer'in, emniyet konusunda da bir sıkıntılarının olmayacağını, çay çorba içip ifade verip çıkacaklarını, milyonların da duasını alacaklarını söylediğini ileri sürdü.

"DEVLET BÜYÜKLERİMİZ BİZE SAHİP ÇIKACAKLAR"

Saldırının arkasındaki isimlerin ortaya çıkarılmasına yönelik soruların da sorulduğu ifade sırasında Uğur Adıyaman'ın, eski özel harekat polisi Yahya Kemal Gezer'le yaşadığı diyaloğu anlatırken, bu eylemi kimin istediği, onun mu başkasının mı? şeklinde soru sorduğunu, Gezer'in bu soruyu "Büyüklerimiz...Devlet büyüklerimiz bize sahip çıkacaklar" diye yanıtladığını iddia ettiği ve bu iddiasının ifade tutanaklarına geçtiği öğrenildi

"İŞİN İÇİNDE MİT, EMNİYET VE REİS VAR"

Emniyette verdiği ifadeyi reddeden bir başka şüpheli Fuat Elmas'ın da ifadesinde Adıyaman'ın anlattıklarıyla örtüşen ifade verdiği belirtiliyor. Elmas'ın Yahya Kemal Gezer'in kafetaryasındaki buluşmada Gezer'in kendilerine dövülecek bir adam olduğunu, bu kişinin gazeteci Ahmet Hakan olduğunu, bu yönde talimat verildiğini söylediğini ileri sürdü. Diğer şok iddialar gibi tutanağa geçen ifadesinde Elmas, Gezer'in yaptığı konuşmada, işin içinde MİT'in Emniyet'in olduğunu söylediğini ileri sürdü. Edinilen bilgiye göre olayın seyrini değiştirecek ifadelerden birini veren Elmas, eski polis Gezer'in anlamını ve kimliklerini çözemediği kişiler ve olaylardan da bahsettiğini ileri sürdü. Fuat Elmas, Gezer'in kendilerine "Reis" "Bu işi iki üç gün içinde bitirin bize paketi verecekler" ve "Kanlıca'dan talimat geldi" şeklinde sözler söylediğini ileri sürdü, bu sözlerle neyin kastedilğini ise bilmediğini söylediği öğrenildi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

Öte yandan, bu ifadelerde adı geçen emekli polis Yahya Kemal Gezer'in emniyette alınan ifadesinde şüphelilerin bu iddialarının tamamını reddedip, iftira atıldığını belirtip bu konuda suç duyurusunda bulunacağını söylediği öğrenildi.