Asef ULAŞ/AĞRI, (DHA)
 AĞRI'dan bağımsız milletvekili adayı Cemal Kaya, Taşlıçay İlçesi'nde bir grubun silahlı ve taşlı saldırısına uğradı. Kaya, saldırının HDP'lilerin bulunduğu yönden geldiğini öne sürdü.
Ak Partili eski milletvekili Cemal Kaya, 7 Haziran'daki milletvekili seçimleri için bağımsız milletvekili adayı oldu. Seçim çalışmaları için Ağrı'ya gelen ve ilçeleri gezen Cemal Kaya, bugün öğle saatlerinde Taşlıçay'da miting yaptı. Seçim otobüsünün üzerine çıkarak alandakilere hitap eden Cemal Kaya'nın bulunduğu yöne doğru silahla ateş edildi ve taş atıldı. Kurşunlar otobüse isabet ederken, Cemal Kaya da korumaları tarafından otobüsün içine alındı. Şan eseri olayda yaralanan olmadı.
Cemal Kaya, düzenlediği basın toplantısında kurşun isabet eden otobüsün fotoğrafını gösterdi. Kaya şunları söyledi:
"Mitingimiz devam ederken, aşağıdan bize kurşun sıkıldı, taşa tutulduk. Bütün araçlarımızın camları kırıldı. Elhamdülillah kimse yaralanmadı. Sıkılan kurşunlar Türkiye Cumhuriyeti demokrasisin e sıkılmıştır. HDP'li arkadaşların oturduğu bölgeden taş ve kurşun yağmuruna tutulduk. Eğer siz demokrasiye, özgürlüğe, barış ve kardeşliğin geleceğine inanıyorsanız lütfen içinizde bu provokatörlüğü yapanları, demokrasiye, taş ve kurşun atanları ayıklayın." 

(Görüntülü Haber) //ek açıklama// Ağrı bağımsız milletvekili adayı
Kaya'ya silahlı ve taşlı saldırı
 TIKLAYIN İZLEYİN