Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ,()– KAYSERİ’de 2005 yılında ağabeyini öldüren 30 yaşındaki Mustafa Sivri'yi, bıçaklayarak öldürmekten yargılanan 25 yaşındaki Ali Özdemir 15, olay günü kendisine yardım ettiği iddia edilen Emrah Taşkıran ise 11 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum oldu.
Olay, 13 Aralık 2015 günü meydana geldi. İddiaya göre olay tarihinde halk otobüsü şoförü olan Ali Özdemir’in kullandığı araca, ağabeyinin katili Mustafa Sivri bindi. Sivri, Cumhuriyet Meydanı'nda otobüsten indiği sırada Ali Özdemir’e "birinizi öldürdüm birinizi daha öldüreceğim" dedi.
Bunun üzerine otobüsten inen Ali Özdemir ile Mustafa Sivri arasında kavga çıktı. Bu sırada Ali Özdemir’in yanında bulunan Emrah Taşkıran da kendini, belinden çıkardığı kemerini savurarak korumaya çalıştı. Bıçaklı kavgaya dönüşen olay sonrası Ali Özdemir, Mustafa Sivri’yi bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası Ali Özdemir ile Emrah Taşkıran tutuklandı.
Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar Ali Özdemir ve 26 yaşındaki Emrah Taşkıran, duruşmaya Nevşehir kapalı cezaevinden SEGBİS yöntemi ile katıldı. Duruşmada mahkeme heyeti tarafından sözleri sorulan sanık Ali Özdemir, “Ben işinde gücünde olan bir insanım. Takdiri sizlere bırakıyorum. Adaletinize güveniyorum” diye konuştu. Diğer sanık Emrah Taşkıran ise, “Karar yüce mahkemenin” dedi. Hayatını kaybeden Mustafa Sivri’nin ailesinin avukatı Emre Ayan da, sanıkların cezalandırılmalarını talep etti.
Yargılama sonucu, sanık Ali Özdemir’e kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, hafifletici nedenleri göz önünde bulundurarak cezayı 15 yıla indirdi. Diğer sanık Emrah Taşkıran’a da kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, hafifletici nedenlerle cezayı 11 yıl 8 aya indirdi.