ESKİŞEHİR'de 29 yaşındaki Ersen Çelik'in Sarar Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi kardeşi 13 yaşındaki Enes Çelik'i  anne ve babasından habersiz olarak Suriye'ye götürdüğü belirtildi. 1.5 aydan bu yana küçük oğulları Enes'in Suriye'de olduğunu belirten Çelik ailesi yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oturan işçi emeklisi 64 yaşındaki İlyas Çelik ile eşi 59 yaşındaki Mozey Çelik, oğulları Ersen Çelik'in 2 yıl önce Suriye'ye gittiğini orada bir kadınla evlendiğini ve bir çocuklarının olduğunu söyledi. İlyas Çelik, oğlu Ersen'in 1.5 ay önce Eskişehir'e geldiğini ve kendilerinden habersiz olarak kardeşi Enes'i Suriye'ye götürdüğünü öne sürdü. Baba Çelik şöyle konuştu:

"Ersen, Suriye'de Arap bir kadınla evlenmişti. 3-4 ayda bir Suriye'den Türkiye'ye,  yanımıza gelip giderdi. Son olarak 1.5 ay önce geldi. Bizden habersiz 13 yaşındaki kardeşi Enes'i de alıp Suriye'ye götürdü. Oğlumun Suriye'de ne iş yaptığını bilmiyoruz. Ersen bize orada savaştığını söyleyerek bazen 'IŞİD'im' diyor, bazen 'muhalifim', bazen de 'Yardım dağıtıyorum' diyor. Orada savaş var. 2 oğlum da orada. Hayatlarından endişe duyuyoruz. Valiliğe, savcılığı, polise gittim bir sonuç alamadım. Ne yapacağımızı şaşırdık. Başta Başbakanımızdan sonra İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yardım istiyorum. Küçük yavrumuzu Enes'imizi Suriye'den getirip bulup bize teslim etsinler. Daha o küçücük bir çocuk. Burada okulu var."

Anne Mozey Çelik de ağabeyinin Suriye'ye götürdüğü Enes'le telefonla görüştürdüklerini belirterek, "Enes'imle konuştum. 'Gelmem, sen gel Suriye'ye' diyor. 'Ben Kuran okuyorum, ağabeyim bana bilgisayar aldı. Gelmek istemiyorum. Sakallı ağabeyler bizi burada koruyor' diyor. Ersen'e kardeşini neden götürdüğünü sorduğumuzda 'Ne yapacak Türkiye'de? Burada namaz kılıyor, Kuran okuyor. Ne yapsın Türkiye'ye gelip de. Ben bakıyorum ona. Rahatı çok iyi' diyor. Oğullarımın Türkiye'ye dönmesini istiyorum. Bunun içinde yardım bekliyorum" dedi.