KARTAL'daki Anadolu Adliyesi'nde polis kıyafeti giyerek keşif yapan ve saldırı hazırlığında olduğu öne sürülen DHKP-C'li Cemil K. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, Cemil K. için 21 yıl 8 aya kadar hapis cezası istedi.

TAKSİCİ "ELA GÖZLÜM" YAZILI DÖVMESİNDEN ŞÜPHELENDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 16 Eylül tarihinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünden polis üniforması bulunan bir kişinin taksiye binerek Gülsuyu Polis Merkez Amirliği önünde inip bir markete girdiği belirtildi. Taksi şoförünün polis kıyafetli müşterisinin sağ kolunda "Ela Gözlüm" yazılı dövme olması nedeniyle şüphelenerek durumu polise ihbar etmesi üzerine araştırma başlatıldığı ifade edilen iddianamede, market içerisinden alınan parmak izlerinden ve market görevlisi ile taksiciye teşhis yaptırılması suretiyle Cemil K.'nin (23) kimliğinin tespit edildiği aktarıldı.

ÜZERİNDEN SAHTE POLİS KİMLİĞİ ÇIKTI

Cemil K.'nin Kocaeli Çayırova ilçesindeki bir okul bahçesinde basketbol potalarının önünde yakalandığı ifade edilen iddianamede, şüphelinin polis memurlarına direnerek hakaret ettiği, üzerinden de Eray Y. adına düzenlenmiş ve kendisinin resminin yapıştırıldığı sahte polis kimlik kartı ile sahte nüfus cüzdanı bulunduğu dile getirildi.

HASAN FERİT'İN MAHKEMESİNİN ÖNÜNDE DOLAŞTI

Cemil K.'nin taksiye İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünden bindiğinin tespit edilmesi üzerine, polis kıyafetleri ile adliye içerisinde herhangi bir eylem için keşif yapmış olabileceğinin değerlendirildiği belirtilen iddianamede, adliye içindeki kamera kayıtlarının incelenip rapor düzenlendiği kaydedildi. Tutanağa göre, şüphelinin polis kıyafetli olarak elinde evrakla olay günü saat 10.27 itibariyle C Blok girişinden adliye içerisine girdiği, adliye içerisindeki C ve B Bloklardaki bazı katlarda kamera görüntülerine takıldığı anlatıldı. Şüphelinin özellikle Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesi olayına ilişkin dosyaya bakan Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu katta dolaştığı anlatılan iddianamede, aynı gün saat 11.49 itibariyle zanlının adliyeden çıkış yaptığının tespit edildiği ifade edildi.

"SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞI OLABİLİR"

13 Nisan tarihinde Yenibosna'da eylem hazırlığındayken silahlarıyla birlikte yakalanan DHKP-C mensubu Ali Ü. ve Onur D.'nin üzerlerinden çıkan flash belleğin incelenmesi sonucu elde edilen notta, "Polisi polis kılığında vurmak hem hedefe ulaşmakta hem psikolojik olarak yıpratmakta etkili bir yöntem olabilir", "Polis kılıklı eylemler yapabilmek mümkünse en azından bazıları kısa vadede bence mümkün, karşı saldırıyı erteletmek ve bu taktikle yapılabilecek bütün eylemleri yapabilmek için bir süre belki farklı bir isimle üstlenmek gerekebilir" şeklinde notların bulunduğu belirtilen iddianamede, şüphelinin, DHKP-C örgütünden aldığı talimatlarla sansasyonel bir eylem hazırlığı için keşif amaçlı veya eylem niyetiyle bunları gerçekleştirmiş olabileceğinin değerlendirildiği aktarıldı.

"TERÖR ÖRGÜTÜ ADINA EYLEM YAPMAK İÇİN"

Cemil K.'nin olaya ilişkin olarak alınan beyanında, suçlamaları kabul etmeyerek aranması olduğu için polis kıyafetiyle adliyeye gelip bir arkadaşıyla buluşacağını, arkadaşının gelmemesi üzerine adliyeden çıktığını söylediği belirtilen iddianamede, şüphelinin silahlı terör örgütü olan DHKP-C adına eylem yapmak amacıyla keşif amaçlı ve örgütün bilgisi dahilinde polis kıyafetli olarak adliyeye gelip kendisiyle ilgili olmayacak bölgelerde gezmek suretiyle keşif yaptığı anlatıldı.

21 YIL 8 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

20 Eylül tarihinde tutuklanan Cemil K. hakkında, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak", "Resmi belgede sahtecilik", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Hakaret" ve "Özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma" suçlarından toplam 8 yıldan 21 yıl 8 aya kadar hapis cezasısı istenen iddianame hazırlandı. İddianame, Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde Cemil K.'nin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.