Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, () - DÜZCE'nin Yığılca İlçesi'nde geçen yıl 16 yaşındaki kızını kaçırdıkları iddiasıyla tartıştığı Nezahat ve Ayşe Teke'yi av tüfeğiyle öldüren Yusuf D.'nin yakınları ile ölen kız kardeşlerin yakınları arasında adliyede çıkan kavgada 1'i  kadın 3 kişi yaralandı.
Yığılca'da Ayşe Teke'nin 16 yaşındaki oğlu E.T, iddiaya göre Yusuf D.'nin kızı 16 yaşındaki Ö.D'yi kaçırdı. Geçen yıl 7 Eylül'de meydana gelen olayın ardından Ayşe Teke'nin evine giden Yusuf D. ile evde bulunanlar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Yusuf.D. av tüfeğiyle Ayşe Teke ile kız kardeşi Nezahat Teke'yi av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Kaçan Yusuf D., 4 gün sonra jandarma ekipleri tarafından yakalanarak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Düzce 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürme', 'Konut dokunulmazlığı ihlali', 'Tasarlayarak adam öldürme ve tehdit' suçlamalarıyla yargılanması devam eden Yusuf D. hakim karşısına çıktı. Mahkeme öncesi cinayet zanlısı Yusuf D'nin yakınları ile öldürülen Teke kardeşlerın yakınları arasında adliye koridorunda tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile birlikte taraflar birbirlerine yumruklarla saldırdı. Çıkan olaylar nedeniyle Düzce Adliyesi'ne çok sayıda ekip sevk edildi. Kavgada 1'i kadın 3 kişi hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 Acil ambulansıyla kaldırıldıkları Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Mahkemede cinayeti işlediğini itiraf eden Yusuf D. "Ayşe Teke'nin oğlu E.T. 16 yaşındaki kızım Ö.D'yi kaçırdığı için tartıştım. Tahrik altında kalarak Ayşe Teke ve Nezahat Teke'nin evlerine giderek tüfeği ateşledim" dedi.
Ayşe ve Nezahat Teke’nin yakınları ise, akrabalarını vuran Yusuf D.’nin tahrik altında kalmadığını, evine giderek tüfeğini aldıktan sonra olay yerine geldiğini ve 2 kız kardeşi vurduğunu iddia etti. Yusuf D.'nin cinayeti tasarlayarak işlediğini öne süren Teke kız kardeşlerin yakınları şüphelinin cezalandırılmasını istedi. Mahkeme Ayşe ve Nezahat Teke’nin vurulduğu sırada olay yerinde olduğu öne sürülen Ayşe Teke'nin 10 yaşındaki torunu A.T.’nin psikolog gözetiminde ifadesinin alınması ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için 28 Temmuz 2016 tarihine ertelenirken Yusuf D.’nin tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi.

FOTOĞRAFLI