ADIYAMAN'da yargı mensupları, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristlerce şehit edilmesini kınadı.
Adıyaman Adliyesi'nde bir araya gelen hakim ve savcılar, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın dün İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’ndaki odasında rehin alınarak şehit edilmesine tepki gösterdi, saygı duruşunda bulundu.
Törende konuşan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, "Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Tüm yargı camiası olarak bizler şehitlerimizin canını ortaya koyduğu adalet yolunda eksilmeyen inanç ve kararlılıkla hiçbir telkin, tavassut, tehdit ve sindirme gayretine pirim vermeksizin yürümeye devam edeceğiz" dedi. Konuşmanın ardından şehit edilen Kiraz için Kuran okunarak, dua edildi.
AVUKATLARDAN TERÖRE TEPKİ
Adıyaman Barosu avukatları da adliye önünde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesini kınadı. Avukatlar adına açıklama yapan Baro Başkanı Hasan Demir, "Avukat cübbesi çalınarak hunharca bu eylem gerçekleşmiştir. Mesleğimizin teröre alet edilmesini kınıyoruz. Avukatı, savcısı, hakimi ile böyle bir günde haksızlığa, teröre ve şiddete bir kez daha lanet ediyoruz. Adalet, terörist dahil herkese lazımdır. Bu eylemi gerçekleştirmek için düğmeye basan kişileri şiddetle kınıyoruz." dedi.
FOTOĞRAFLI