ADANA'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, Seyhan Baraj Gölü'ne uçtu. Kazada, 41 yaşındaki Tülinay Gedikoğlu hayatını kaybederken, Durmuş Ali Bircan, Melek Kırmızıgül ve Mehmet Öztürk yaralandı.

Kaza, saat 19.30 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Menderes Adası piknik alanında meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsü ve plakası henüz belirlenemeyen otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine yoldan çıkarak Sayhan Baraj Gölü'ne uçtu. Otomobilin içinde bulunan Mehmet Öztürk (28) ve Melek Kırımızıgül (32) çevredeki vatandaşların yardımıyla sudaki araçtan çıkartıldı. Otomobilin içinde bulunan Durmuş Ali Bircan ve Tülinay Gedikoğlu'nu araçtan çıkartamayan vatandaşlar durumu polise ve 112 Acil'e bildirdi.

Olay yerine sevk edilen sualtı polisleri, Bircan ve Gedikoğlu'nu sudan çıkarttı. Yaklaşık 15 dakika su altında kalan Gedikoğlu, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne, Bircan ise Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gedikoğlu, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamazken, Bircan'ın ise kalbinin 3 kez durduğu ve doktorlar tarafından yeniden çalıştırıldığı bildirildi. Vatandaşlar tarafından sudaki araçtan çıkartılan Kırmızıgül ve Öztürk'ün tedavilerinin Adana Devlet Hastanesi'nde devam ettiği, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Polis, kazayla ilgili soruşturmaya çok yönlü olarak devam ediyor.