Gökhan KESKİNCİ/ADANA, () - ADANA'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil refüje çarpıp takla atarak karşı şeride geçti. Takla atarak park halindeki başka bir araca çarparak durabilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti, araç içindeki 2 kişi ise yaralandı. Kaza, bir marketin güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

Kaza, saat 21.40 sıralarında merkez Sarıçam İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kozan Caddesi'nde meydana geldi. Kent merkezi yönüne giden 30 yaşındaki Fatih Kaya yönetimindeki 01 HM 527 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine önce refüje çarptı. Takla atmaya başlayan otomobil, karşı şeride geçip park halindeki 01 FS 198 plakalı otomobile çarparak durabildi. Otomobilde bulunan yolculardan 27 yaşındaki Kadir Taş ve 11 yaşındaki Abdullah Taş, çarpmanın etkisiyle araçtan fırladı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Takla atan otomobilin içinde sıkışan Fatih Kaya'yı çıkartmak için Adana Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen CANKUR ekipleri sürücü Fatih Kaya'yı yaklaşık yarım saat süren bir çalışmadan sonra sıkıştığı yerden çıkartabildi. Ağır yaralanan Kaya, sağlık ekiplerini müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan Kadir Taş, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne, Abdullah Taş ise Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaya'nın cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Polis, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

FOTOĞRAFLI