Akif ÖZDEMİR/ADANA, () - ADANA'da üç taşeron posta dağıtıcısı işten çıkarıldı. Nakliyat İş Sendikası üyeleri işçilerin çıkarılmasını protesto etti.
Sendika üyeleri, PTT Başmüdürlüğü'ne bağlı taşeron şirkette görevli Mustafa Kahraman, Mustafa Akçakaya ve Tan Yavuzdoğan'ın işten çıkartılmasına tepki için bir araya geldi. İşçilere destek veren Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, işten çıkarma işleminin haksız olduğunu söyledi. İşçilerin, örgütlendikleri için kovulduklarını ileri süren Küçükosmanoğlu, "Buradaki işçiler artık örgütlü. Karşısında hukuksuzluk, haksızlık, adaletsizlik yaptığın zaman biz her türlü mücadeleyi vereceğiz. Burası dağ başı değil. Ekmeğine, kişiliğine, onuruna sahip çıkan örgütlenmiş işçiler var. Bunların işe geri alınması gerekmektedir. Bununla ilgili hukuki süreç başlatacağız. Başbakanın taşeron işçileri kadroya alacaklarını söylerken bunların yapılması doğru değil"dedi.
İşten çıkarılan işçilerden Mustafa Akçakaya ise 29 Ekim öncesi PTT Genel Müdürü'nün Adana PTT Başmüdürlüğü'nü ziyaretinde sıkıntılarını ve yapılan usulsüzlükleri anlattıklarını, bu nedenle kendilerinin işten atıldıklarını iddia etti.
Posta dağıtıcıları da slogan atarak işten çıkartılmalara tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLI