SALDIRGAN BELLİ OLDU
Avukat Elif Doğan Türkmen'i vuran zanlının, saldırıda kullanılan otomobili kiraladığı belirlenen hırdavatçı 54 yaşındaki Ali Fuat Elibol olduğu anlaşıldı. Restoranın güvenlik kamerası kayıtlarında da saptanan zanlının bina girişinde merdiven başındaki sahanlıkta "Paramı neden ödemedin" diye bağırdığı duyuluyor. Türkmen'e 2-3 metre kadar yaklaşan saldırganın ilk ateş sırasında tutukluk yapan tabancayla daha sonra ardı ardına 3 el ateş etiği, hızla uzaklaşıp 50 metre kadar ilerideki sokağa parkettiği otomobille kaçtığı ve yalnız olduğu görülüyor.  Kendisini engellemek isteyen özel güvenlik görevlilerine de silah doğrultup "Başınızı belaya sokmayın" diye tehdit ettiği belirlenen Ali Fuat Elibol'un, bir alacak davasında Avukatı olan Elif Doğan Türkmen'in kazandığı 650 bin liralık tazminatın kendisine ödenmesi ile ilgili anlaşmazlık bulunduğu, bu nedenle olayı gerçekleştirdiği sanılıyor.
'BU OLAY BENİ YILDIRAMAZ'
Tedavi gördüğü hastanede olayı değerlendiren Elif Doğan Türkmen, saldırganın daha önce kendisinden para isteyen biri olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Çok yoğun bir çalışma içerisinde bu şansız bir kaza benim için. Daha önce birkaç kez para isteyen, geçmişte de tanıdığım, artık meczup hale gelmiş biri. Ciddiye almadık ama tabi biz insanların, halkın içerisine tek başına girmekten hiçbir zaman çekinmediğimiz, için hiçbir koruma olmadan tek başıma yaptığım çalışma sırasında bir olay. Ama bu olay beni yıldırmaz ben yine yarın alanlardayım, çalışmama devam edeceğim."
BAŞSAVCI: ALACAK VERECEK DAVASI
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Park Zirve'ye gelip, olay yerinde inceleme yaptı. Daha sonra hastanede Elif Doğan Türkmen'i ziyaret eden Başsavcı, ilk belirlemelere göre olayın siyasi boyutunun olmadığını, alacak verecek davasından kaynaklandığını söyledi.
VALİ BÜYÜK: 3 EL ATEŞ EDİLMİŞ
Adana Valisi Mustafa Büyük, hastanede Elif Doğan Türkmen'i ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, saldırganın 3 el ateş ettiğini, 2 kurşunun bacaklarına diz altından isabet ettiğini söyledi. Kurşunun birinin giriş çıkış yaptığını da belirten Vali Büyük, şunları söyledi:
"Doktorlar herhangi bir operasyona gerek duymadıklarını söylüyor. Çok önemli bir hadise. Demokrasimize, siyasi partilere, seçim sürecine olumsuz etki yapmak isteyen insanların bu tür girişimleri olabiliyor. Hemen failleri yakalamak için çalışmalar sürüyor. Olayda kullanılan araç bulundu. Faillerle ilgili çalışmalar yapılıyor. Güvenlikle ilgili her türlü tedbirleri alıyoruz. Seçimlerin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak için çalışmalarımız sürüyor. Failleri de bulup olayı en kısa zamanda açıklığa kavuşturacağız."
SALDIRGANIN EŞGALİ BELLİ
CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut da, "Saldırıyı yapan eski bir müvekkili. Aralarındaki husumet sebebiyle seçim ortamında vekilimizi tehdit ediyor. Vekilimizin aracı daha önce de taşlanmıştı. CHP'nin çıkışını hazmedemeyenler bu tür saldırılara geçiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI