SANIK GEÇ KALINCA DAVA 55 DAKİKA GEÇ BAŞLADI
Hatay'daki Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in davasına, aileye destek için Eskişehir'deki gezi eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da katıldı. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile davaya katılan tutuksuz sanık polis memuru A.K.'nin Mersin adliyesine geç gelmesi nedeniyle duruşma, saat 09.00 yerine saat 09.55'de başladı. Mahkeme Başkanı, duruşmada sesli ve görüntülü kayıt yapılmaması için salonuna girenleri uyardı. Mübaşir ve sivil polisler, davayı izleyenleri ve basın mensuplarının kayıt yapıp yapmadıklarını kontrol etti. Basın mensuplarının duruşmada verilen beş dakikalık arada bile salon dışına çıkmasına izin verilmedi. Duruşmada olayın meydana geldiği güne ait CD görüntüleri izlendi.
BİLGİSAYAR GERGİNLİĞİ
Mahkeme başkanı daha önceki duruşmalarda mahkeme görüntülerinin medyada yayınlandığını öne sürerek avukatların bilgisayarlarının kapatmasını istemesi, salonda gerginliğe yol açtı. Cömert ailesi adına davaya müdahil olan avukatlar Can Atalay, Hakan Topaloğlu ve Ersen Akay salonunu terk etti. Salondaki diğer avukatlar ise mahkeme başkanına itirazını sürdürdü. Balıkesir Baro Başkanı Avukat Yaşar Meyvacı, mahkeme başkanının ve savcının teknolojiyi kullanmasına rağmen avukatların bu haktan mahrum edilmesini eleştirdi. Avukat Hatice Can da duruşma sırasında sanık polis memuru A.K.'ye soracakları bütün soruların bilgisayarda kayıtlı olduğunu, ayrıca olay tutanakları ile ifadelerinin de büyütülmüş bir şekilde bilgisayarda bulunduğunu vurgulayıp itiraz etti. Bilgisayarların gerektiği zaman kullanılmasını talep etti. İlk olarak talebi kabul etmeyen mahkeme başkanı daha sonra avukatların 5 dakika ara istemesi sonrasında bilgisayarın gerekli durumda açılmasına karar verdi.
SANIK SORULARI YANITLADI
Çapraz sorgu sırasında sanık polis memuru A.K.'ye müdahil avukatları, olay gününün görüntüleri eşliğinde sorular sordu. Av. Hatice Can, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gaz sıkma talimatını hatırlatarak sanık polis memuru A.K.'ye kaç atış yaptığını sordu. Sanık A.K. olay günü emniyet müdürünün emriyle 30-35 atış yapmış olabileceğini belirtti. Olay günü olan 3 Haziran'da neler yaşandığını tam olarak hatırlamasının mümkün olmadığını belirten A.K. sorulan soruları yanıtladı.