Öykü Altuntaş / Istanbul, 16 Eylül () - ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı ziyarette, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün demokratik toplumlarda vazgeçilmez parçalar olduğunu ifade etti ve "Bu hakların ne kadar önemli olduğunu ve bu hakların özgürce kullanılması gerektiğini göstermek için buradayım" dedi.

Bass, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ile yaptığı görüşmede şunları söyledi:

“Meslektaşlarım, çalışmalarınızı görmekten memnuniyet duyuyorum. Parçası olduğunuz meslek, demokratik toplumlarda demokrasinin niteliği ve dinamizmi açısından inanılmaz önemli. Toplumda neler olduğunu, politik seçimleri, yaşanan sorunlara ilişkin vatandaşlarınızı bilgilendirme çabalarınızı takdir ediyorum. Bizim açımızdan ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü, sağlıklı demokratik toplumlarda uluslararası haklar temelinde esas önem taşıyor. Bu hakların ne kadar önemli olduğunu ve bu hakların özgürce kullanılması gerektiğini de göstermek için buradayım. Aynı zamanda çalışmalarınız benim de bu toplumda neler olduğunu anlamamı sağlıyor- ki bu toplumun tarihinde kritik bir nokta.”