ADIYAMAN’da, yaşlı ve engellilere kendisini maliye memuru olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen ve 9 ayrı suçtan aranan 49 yaşındaki Ali K. gözaltına alındı.

İddiaya göre, Ali K, öğle saatlerinde Turgutreis Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki Zeliha Durmuş'un evine gidip kendisini maliye memuru olarak tanıttıktan sonra özürlü çocuğuna verilen maaşın vergisinin bulunduğunu söyledi. Ali K., Zeliha Durmuş'tan 600 lira alarak kayıplara karıştı. Yakınlarıyla görüşüp durumu anlatan Zeliha Durmuş, dolandırıldığını düşünüp polise başvurdu. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son günlerde çok sayıda kişinin benzer şekilde dolandırıldığı ihbarı üzerine başlatıp Durmuş'tan eşkal bilgisi aldı. Polisler, Ali K.'nın üzerinde bulunduğu kıyafetlerin benzerinin bulunduğu bir kişiyi Fatih Mahallesi'ndeki Köylü Garajı'nda fark etti. Şüphelenilen kişi, polislerin garaja getirdiği Zeliha Durmuş tarafından teşhis edilmesiyle Ali K. olduğu belirlenince gözaltına alındı.

Yapılan üst aramasında Zeliha Durmuş'tan aldığı 600 lira ele geçirilen Ali K.'nın benzer şekilde çok sayıda kişiyi dolandırdığı belirlendi. Yapılan kontrolde 9 ayrı suçtan da arandığı saptanan ve Diyarbakır'a gideceği öğrenilen Ali K.'nın üzerinden çıkan paralar Zeliha Durmuş'a teslim edildi. Ali K., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.