Muammer ŞEN / KARAMAN, () - KARAMAN'da yalnız yaşayan 81 yaşındaki Hatice Aksoy, evinde ölü bulundu. Belden aşağısı çıplak, ağzı ve boynu eşarpla bağlı olan yaşlı kadının yapılan otopsisinde boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis, cinayet zanlısının kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.
Olay, dün İmaret Mahallesi 173 numaralı sokaktaki 2 katlı kerpiç evin 2'nci katında meydana geldi. Hatice Aksoy'un alt katta oturan kiracısı Nazmiye Uysal, soğuk hava nedeniyle donan ortak kullandıkları içme suyu ile ilgili konuşmak için evine geldiğinde kapının açık olduğunu görüp içeri girdi. Ancak Aksoy'u, oturma odasında belden aşağı çıplak ve haraketsiz buldu. Bunun üzerine yakındaki akrabalarına haber verdi. Yakınları da polis ve sağlık görevlilerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri ağzı ve boynu eşarpla bağlı olan yaşlı kadının öldüğünü saptadı.
Yaşlı kadının cesedi, otopsi için Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan otopsisinde ise boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis bunun üzerine yaşlı kadını öldüren kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.
CESEDİ BULAN KOMŞU ANLATTI
Hatice Aksoy'u ölü bulan kiracısı Nazmiye Uysal, yaşadıklarını anlattı. Soğuk hava nedeniyle donan ortak kullandıkları içme suyunu konuşmak için eve gittiğini belirten Uysal şöyle dedi:
''Suyu ortak kullanıyoruz ve pazar günü su donmuştu. Pazar günü olduğu için de vanadan kapatttık. Dün de ben hamur yoğurup ekmek yaptım. Ardından hem elimi yıkamak hem de 'donan suyu ne yapacağız' diye sormak için Hatice teyzenin evine çıktım. Kapı açıktı. Normalde de 'ölür, kalırım beni zaman zaman kontrol edin' diye kapı kilitli olmazdı. Anahtarı da kapının yanlarına koyardı. Ancak bu kez kapı açıktı. Yine kapıyı çalıp içeri girdim ve odaya girdiğimde belden altı çıplak ve yüz üstü yatıyordu. Korkup hemen çıktım. Yakındaki gelinine haber verdim.''
FOTOĞRAFLI