ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Kandilli Beldesi'nde, 'yaralama' ve 'tehdit' suçlamasıyla yargılandığı davada verilen 6 yıl 8 ay hapis cezası Yargıtay'da onanan 39 yaşındaki Murat Akman, eve gelen jandarma ekiplerine kapıyı açmadı. Eline aldığı bıçakla kendisini öldüreceğini söyleyen Akman, güçlükle ikna edilerek karakola götürüldü.
2009'da karıştığı olay nedeniyle 4 arkadaşıyla birlikte Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan ve verilen 6 yıl 8 ay hapis cezası Yargıtay'da onanınca hakkında yakalama kararı çıkan Murat Akman, eve gelen jandarma ekiplerine kapıyı açmadı. Kapıyı kilitleyen Akman, elinde bıçakla pencereye çıkıp verilen cezaya isyan etti. İçeriye girmek isteyen jandarma ekiplerine, piknik tüpü ve benzin bidonunu gösteren Murat Akman, "Yaklaşırsanız kendimi yakarım" dedi. Arkadaşları ve eşinin de çabasına rağmen ikna olmayan Murat Akman, daha önce kız kaçırma olayı nedeniyle 1.5 yıl cezaevinde yattığını belirterek, "Ben cezaevinin nasıl bir yer olduğunu biliyorum. Hırsızlık yapmadım, adam öldürmedim. Bana verilen bu ceza cinayet işleyenlere verilmiyor. 4 çocuğum var. Onların benden başka dayanağı yok. Allah rızası için yardım istiyorum." dedi.
Bu sırada gelen Jandarma Yüzbaşı Gökhan Tufan, adliyeye kendisinin de geleceğini ve elinden gelen yardımı yapacağı sözünü verdi. Bunun üzerine ikna olan Murat Akman, kapıyı açtı. Jandarma tarafından gözaltına alınan Murat Akman, işlemler için karakola götürüldü, yarın da adliyeye sevk edilecek.

FOTOĞRAFLI