Serpil KIRKESER / İstanbul, () Mahkeme heyeti, 6 polisi, Ahmet Koca'ya "eziyet" suçundan 1'er yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı erteleyen mahkeme heyeti, sanıkların 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi. 5 polis de "işkence" suçundan beraat etti. Mahkeme heyeti, aynı davada "görevi yaptırmamak için direnme" ve "hakaret" suçlarından yargılanan Ahmet Koca'nın da beraatine hükmetti.
Fatih'te, askerden izinli gelen Ahmet Koca'yı 18 Haziran 2012 tarihinde hamile akrabasının yanında darp ettikleri gerekçesiyle 11 polisin yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuksuz yargılanan 6 polis ile avukatları ve müşteki sanık Ahmet Koca'nın avukatı Efkan Bolaç hazır bulundu. Son sözleri sorulan 6 polis beraat kararı verilmesini talep etti.
6 POLİSE "EZİYET" SUÇUNDAN CEZA
Kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Adem Doğan, Muhammet Mustafa Gülcan, Atalay Erzurumlu, Ali Yener, Fatih Kalabalık ve Mustafa Altınok'un Ahmet Koca'ya karşı "eziyet" suçundan 1'er yıl 8'er ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanıkların kasıtlı bir suçla mahkum olmadığı ve ileride bir daha suç işlemeyeceği hususunda kanaat oluştuğunu belirten mahkeme heyeti cezayı erteledi. Mahkeme heyeti, sanıkların 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına da karar verdi. Buna göre, 6 polis 5 yıl içinde suç işlemezse, haklarındaki hapis cezası ortadan kalkacak.
5 POLİSE BERAAT
Sanıklar Mehmet Karakoyun, Seyit Ali Aktaş, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen ve Ahmet Özdemir'in ise işkence suçundan beraatlerine karar verildi.
AHMET KOCA DA BERAAT ETTİ
Aynı davada "görevi yaptırmamak için direnme" ve "hakaret" suçundan yargılanan Ahmet Koca da suçsuz bulundu. Toplanan deliller, dosya kapsamı göz önüne alınarak, atılı suçların Ahmet Koca tarafından işlendiğinin sabit olmadığını belirten mahkeme heyeti, Koca'nın beraatine hükmetti.