ADANA, () - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde 'tasarlayarak silahla adam öldürme' suçundan kesinleşmiş 30 yıl hapis cezası ile aranan Mehmet Önkol ile kardeşleri Gıyasettin ve Deniz Önkol, jandarma kontrol noktasından kaçarken, askerlerin açtığı ateşle vuruldu. Hastanede Abdulvahap Özek adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanını kullanan Mehmet Önkol, olayla ilgili araştırma yapan ekiplerin Özek'in 5 yıl önce öldüğünü belirlemesi üzerine yakalandı.
Mehmet Önkol, 2013 yılında Bingöl'ün Genç İlçesi'nde meydana gelen silahla adam öldürme olayının zanlısı olarak Salih Güner ile birlikte yargılanıp 30 yıl ağır hapis cezası aldı. Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan da kaydı bulunan Mehmet Önkol, cezası Yargıtay tarafından onaylandıktan sonra kayıplara karıştı. Önkol, güvenlik güçlerinden kaçabilmek için de 5 yıl önce ölen Abdulvahap Özek'in nüfus bilgilerinin yer aldığı sahte kimliği kullanmaya başladı.
Güvenlik güçlerinin aradığı Mehmet Önkol ile kardeşleri Gıyasettin ve Deniz Önkol'un içinde bulunduğu araç, 27 Mayıs Cuma günü Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına geldi. Jandarma ekiplerinin 'Dur' ikazına uymayan araç, hızla kaçmaya başladı. Ateş açan jandarma ekipleri, araçta bulunan 3 kişiyi yaralı olarak yakaladı. Çeşitli yerlerinden yaralanan 3 kişiden Abdulvahap Özek sahte kimliğini kullanan Mehmet Önkol Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Gıyasettin Önkol ile kardeşi Deniz Önkol ise Bingöl'e sevk edildi. Hafif yaralı olan Gıyasettin Önkol, değişik suçlardan arandığı için hastaneye kardeşi Fahrettin Önkol'un adıyla kayıt yaptırırken, ifadeye gelen güvenlik güçlerine de bu ismi kullanarak ifade verdi.
HASTANEDEN CEZAEVİNE GÖNDERİLECEK
Olayı araştıran ekipler, çalışmasını sürdürürken gerçek Fahrettin Önkol, yaralı ağabeyi Gıyasettin Önkol'u ziyaret için hastaneye geldi. Fahrettin Önkol, kapıda bekleyen askerlere "Ağabeyim Gıyasettin Önkol'u ziyaret edeceğim" diyerek içeriye girince yaralının gerçek kimliği ortaya çıktı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren yaralı Abdulvahap Özek ile ilgili de araştırma yapan Jandarma ekipleri, Özek'in 5 yıl önce öldüğünü, hastanede yatan yaralının da hakkında 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Mehmet Önkol olduğunu tespit etti.
Her iki yaralı da savcılık talimatı ile gözaltına alındı. Kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Mehmet ve Gıyasettin Önkol kardeşlerin tedavileri tamamlandıktan sonra cezaevine gönderileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI