İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de polisin 2015 yılı içerisinde yaptığı operasyonlarda ele geçirilen ve piyasa değeri yaklaşık 20 milyon TL olan 4 milyon 100 bin paket kaçak sigara, özel bir makinede öğütülerek imha edildi.
Kaçakçılık ve Organize Mücadele Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, sigara kaçakçılığı ile mücadele kapsamında 1 Ocak 2015'ten bugüne kadar birçok başarılı operasyona imza attı. Ekiplerin son 11 ayda yaptığı operasyonda piyasa değeri 20 milyon TL civarında olan 4 milyon 100 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.
ÖĞÜTÜLÜP ATIKLARLA KARIŞTIRILDI
Sigaraların büyük bir bölümünün Suriye'den kaçak yollarla yurda sokulduğu belirtilirken, imhası için İskenderun Gümrük Müdürlüğü tarafından Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'ne özel bir makina tahsis edildi. Emniyetin ek hizmet binası bahçesine çuvallarla getirilen sigaralar, buraya kurulan özel makina tarafından öğütülerek imha edildi. Öğütülmüş sigaralar daha sonra belediyenin çöp aracına yüklenerek Yaveriye Mahallesi Alahanlı mevkiindeki çöp döküm alanında bulunan diğer atıklarla karıştırılarak iyice kullanılamaz hale getirildi. Sigaraların imhası polisler tarafından kameraya da kaydedildi.

FOTOĞRAFLI