ELAZIĞ Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Yusuf Kenan Mutlu ile Adıyaman'da zırhlı polis aracının bir otomobille çarpışması sonucu şehit olan polis memuru Seracettin Kılınç'ın cenazeleri, Malatya’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.


Şehit polis memurları Mutlu ve Kılınç’ın Türk bayrağına sarılı cenazeleri, Elazığ ile Adıyaman'dan karayoluyla konvoy eşliğinde tekbir ve dualarla Malatya’da şehir mezarlığına getirildi. Şehit Mutlu ve Kılınç’ın burada düzenlenen cenaze törenine, aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Malatya Vali Mustafa Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Garnizon Komutanu Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Şehir mezarlığında düzenlenen cenaze töreninde şehitlerin yakınları sinir krizleri ve baygınlıklar geçirdi.


KURBAN BAYRAMINDA DÜĞÜNÜ OLACAKTI

Adıyaman’da şehit düşen polis memuru Seracettin Kılıç’ın 4 ay önce nişanlandığı, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda da düğününün olacağı belirtilirken, nişanlısı Hatice Kılınç cenaze aracının geçişi sırasında asker selamı verdi.


Malatya il Müftüsünün kıldırdığı cenaze namazından sonra şehitlerden Seracettin Kılınç’ın cenazesi Malatya’nın Yeşilyurt İlçesine bağlı Sütlüce mahallesindeki mezarlıkta son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis memuru Yusuf Kenan Kılınç’ın cenazesi ise Malatya’da şehir mezarlığı şehitlikte gözyaşalrı arasında toprağa verildi.