Süleyman EKİN/ANTALYA, () - ANTALYA'da eğlence dönüşü meydana gelen ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili açılan davada 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan yargılanan Kadir Kaan S., "Aracı ben kullanmıyordum. O gece hepimiz alkollüydük" savunması yaptı.
Kaza, 18 Kasım 2017 tarihinde meydana geldi. Kepez ilçesi Hürriyet Caddesi'nde ilerleyen 07 MJZ 27 plakalı otomobil, Teknokent karşısında kontrolden çıkıp, yol kenarına savruldu.
Beton elektrik direğine çarpan otomobilde bulunan Emel Sakallı(31) ve Mehmet Ali Soylu(34) olay yerinde hayatlarını kaybetti. Kadir Kaan S. (32) ve Mehmet Sakallı (27) ağır yaralandı.
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kadir Kaan S. 2,47 promil, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mehmet Sakallı da 1,29 promil alkollü çıktı. Kazayla ilgili yürütülen soruşturma sonunda otomobilin sahibi Kadir Kaan S. hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamanın duruşmasına tutuksuz sanık Kadir Kaan S. ile avukatı katıldı. Kaan S. ifadesinde, olay gecesi Mehmet Sakallı, eşi Emel Sakallı ve Mehmet Ali Soylu ile eğlenmeye gittiklerini, eğlence mekanından saat 03.00 gibi çıktıklarını,  kısa süre sonra kazanın meydana geldiğini anlattı. Tutuksuz sanık, "Sürücü koltuğunda Mehmet Ali Soylu vardı. Aracı ben kullanmıyordum. O gece hepimiz alkollüydük" dedi. Otomobilin direksiyonunda kendisine ait biyolojik kalıntılara rastlandığının hatırlatılması üzerine de "Otomobili olaydan önce kullandığım için bu izler kalmış olabilir" dedi.
Kadir Kaan S. kazadan yaralı kurtulan Mehmet Sakallı'nın, "Aracı Kadir Kaan S. kullanıyordu" ifadesiyle ilgili olarak da "Mehmet Sakallı'nın neden aracı benim kullandığımı söylediğini bilmiyorum. Aramızda bir husumet yok" diye konuştu.  Mahkeme, duruşmayı erteledi.