Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da Abdulfettah Sağlamer ile Uğur Koçoğlu'nun öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklu olarak yargılanan ve iki cinayet suçundan toplam 33 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanık Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu "Keşke hayatı geriye alabilseydim. Çok pişmanım" dedi.
Samsun'da Abdulfettah Sağlamer 1990 yılında cinayete azmettirmek suçundan yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sağlamer 9 yıl önce şartlı tahliyeden cezaevinden çıktı. Cezaevinden çıktıktan 6 ay sonra, İlkadım İlçesi Pazar Mahallesi Necipbey Caddesi üzerinde büfesi olan arkadaşı Uğur Koçoğlu'nun yanına giden Sağlamer, bu sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Sağlamer vücuduna isabet eden 4 kurşunla, arkadaşı Koçoğlu da 3 kurşunla öldü. Olay yerine gelerek inceleme yapan polis, iki ayrı tabancadan çıkmış 16 boş kovan buldu. Yaklaşık 7 yıl boyunca faili meçhul olarak kalan dosya cinayet masası ekipleri tarafından yeniden açıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde olayla ilgili Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu, Adem Kılıç, Ekrem Bank, Şaban Sağlam, R. S., R. A.G. ve H.G. yakalandı.
'KEŞKE HAYATI GERİ ALABİLSEYDİM'
Abdulfettah Sağlameri'in tasarlanarak öldürülmesi, Uğur Koçoğlu'nun öldürülmesi ve olayının azmettiricisi olmak suçlarından Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklu olarak yargılanan Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu, Adem Kılıç, Ekrem Bank ve Şaban Sağlam ile tutuksuz sanıklardan  R.A.G. ve H.G. bugünkü duruşmada hazır bulunurken, başka suçtan tutuklu bulunan R.S. ise duruşmaya katılmadı.
Sanık avukatlarının son savunmalarının ardından mahkeme heyeti tutuklu sanıklara son sözlerini sordu. Mahkeme heyetine ifade veren Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu, "Keşke hayatı geri alabilseydim. Keşke bu olay olmasaydı. Çok pişmanım" dedi. Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklarda olayla alakalarının olmadığını söyledi.
Sanık ifadelerinin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti cinayetlerle ilgili samimi itiraflarda bulunan ve diğer sanıkların yakalanmasını sağlayan Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu'nu, Abdülfettah Sağlamer ve Uğur Koçoğlu'nu öldürmekten hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurup toplam 33 yıl 4 ay, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanıklardan Adem Kılıç'ı 1 kişiyi tasarlayarak öldürmekten müebbet ve 1 kişiyi öldürmekten de 16 yıl 8 ay, ruhsatsız silah bulundurmaktan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer tutuklu sanıklar Ekrem Bank ve Şaban Sağlam ise Abdülfettah Sağlamer'in öldürülmesini azmettirdikleri gerekçesiyle müebbet hapis cezasına, Uğur Koçoğlu'nun öldürülmesi olayından ise beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan 3 sanığın da beraatlerine karar verdi.

FOTOĞRAFLI