Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, () – KAYSERİ’de, iddiaya göre uyuşturucu nedeniyle 3 arkadaş arasında çıkan bıçaklı kavgada, 2 arkadaşını öldüren sanık Recep Özsoy hakim karşısına çıktı. Sanık, savunmasında akıl hastası olduğunu öne sürerek tahliyesini istedi.
Olay, geçen 9 Ağustos’ta Melikgazi İlçesi İldem Fatih Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarında bulunan bir su deposunda meydana geldi. İddiaya göre, sanık Recep Özsoy (32) ile Cuma Coşkun (45) ve Ercüment Erbay (48) arasında Diyarbakır'dan getirilecek uyuşturucu nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle sanık Özsoy, cebinden çıkardığı 11 santim uzunluğundaki bıçağıyla mağdurlar Coşkun ve Erbay’ı bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası polis ekipleri tarafından yakalanan Özsoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 
3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Özsoy ile hayatlarını kaybeden Coşkun ve Erbay’ın akrabaları Sema Coşkun, Coşkun Coşkun, Aysel Erbay ve Tülay Erbay hazır bulundu. Duruşmaya sağ kolu sargılı olarak gelen Özsoy’un cezaevindeki mahkumlarla kavga ettiği belirtildi. Duruşma salonunda Erbay ve Özsoy aileleri sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Sanık Özsoy ise, "Ben uyuşturucu satışı yapmıyorum. Akıl hastasıyım. Bu olay olmasaydı iyiydi. Pişmanım. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın ruh sağlığının tespit edilmesi için duruşmayı 9 Ocak’a erteledi.
FOTOĞRAFLI