KÖYLÜLERDEN TEPKİ
Zamanaşımı ve takipsizlik kararı her iki köyde tepkiye yol açtı. O dönemde 14 kişinin yaşamını yitirdiği Koçağılı köylüleri, bombardımandan geriye kalan bomba parçalarını elelerine alarak, davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Köylülerden Mehmet Bekçi, 20 yıl önce yaşanan olayı anlatarak, "Hayvanlarımız, kediler, tavukların hepsi öldü. Akrabalarımı kaybettim. Bizi vuranların cezalandırılmasını istiyoruz. Biz para için istemiyoruz. Bizi vuranların, bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Biz davamızı para için açmadık. Davamızın faillerinin bulunmasını istiyoruz ve sonuna kadar da bu davanın takipçisi olacağız" dedi.
'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'
Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan ve bombardımanda annesi ve bir çok yakınını kaybettiğini belirten Mehmet Bengi de şunları söyledi:
"Annem, üvey annem, iki yeğenimi o olayda kaybettim. Bizim köyde 14 insanımızı kaybettik. Davamızı hiç bırakmayacağız. İnsanlarımız için davamızı sürdüreceğiz. Biz para istemiyoruz. Bize bunu yapan insanların kim olduğunu öğrenmek istiyoruz. Devletin bunları bulup cezalandırmasını istiyoruz. Ne biz, ne de avukatımız davamızın peşini bırakmayacağız. Sağ kaldığımız sürece ve çocuklarımız dahi bunun peşini bırakmayacağız."
Ebubekir KARATOPRAK / ŞIRNAK, ()
EK(GG/COŞ)(FOTOĞRAFLI)