Doğan BİLMEZ/ KAYSERİ, ()– KAYSERİ’de 15 yaşındaki B.Ç. ile resmi nikahsız yaşayan 31 yaşındaki Mahmut Odabaşı, yargılandığı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum oldu.
Olay, Kayseri’nin Bünyan İlçesi’nde 14 Şubat 2011 yılında meydana geldi. Mahmut Odabaşı ile o tarihte 15 yaşında olan B.Ç., ailelerinin de izniyle, yöresel adetlere göre düğün yaparak evlendi. Evlilikten sonra, Odabaşı ile birlikte yaşayan B.Ç, hamile kaldı. Polis ekipleri, hastaneye kontrole giden ve hamile olduğu tespit edilen B.Ç. ile ile eşi Mahmut Odabaşı hakkında soruşturma başlattı.
Mahkemeye sevk edilen Odabaşı hakkında, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan, annesi 49 yaşındaki Sultan Odabaşı, B.Ç’nin anne ve babası Fatma Ç. ile Salih Ç. hakkında da, suça yardım ettikleri gerekçesiyle dava açıldı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuksuz sanık Mahmut Odabaşı, annesi Sultan Odabaşı ile B.Ç.'nin anne ve babası Fatma ile Salih Ç. hazır bulundu.
Suçlamaları kabul etmeyen Mahmut Odabaşı, ailelerin izniyle evlendiklerini, eşinin 18 yaşına girmesi ile hemen resmi nikahlarını yapacaklarını söyledi. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Mahmut O.’ya, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan, 6 yıl 8 ay hapis cezası verirken iki tarafın yargılanan aile bireyleri beraat etti.