BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Facebook üzerinden hakaret etttiği iddiasıyla savcıya ifade veren ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki U.R.E., bu kez rapor için Balıkesir'e geldi. Oğlunun ifadeye çağrılmasına tepki gösteren baba İ.E., 8 yaşında bir de kızı olduğunu belirtirterek, "Kızım da oğlumun paylaşımına 'Helal olsun abi' diyerek destek vermiş. Bakalım onun da ifadesini alacaklar mı?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Facebook üzerinden hakaret etttiği iddiasıyla Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren U.R.E. rapor alınmak üzere, annesi G.E. ve babası İ.E. ile Balıkesir'dekti Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Servisi'ne geldi. Hazırlanan raporun hastane tarafından Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderileceği, buna göre dava açılıp açılmayacağına karar verileceği öğrenildi.

Baba İ.E., avukatı ile görüştükten sonra gazetecilerin röportaj isteğini kabul etmedi. Oğlunun sosyal medyadaki bir paylaşımı yüzünden ifadeye çağrılmasına bir kez daha tepki gösteren İ.E., "Verilen rapora göre soruşturmanın akibeti belli olacak" demekle yetindi.

8 yaşında bir de kızı olduğunu belirtirten İ.E., "Kızım da oğlumun paylaşımına 'Helal olsun abi' diyerek destek vermiş. Bakalım onun da ifadesini alacaklar mı?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen 13 yaşındaki U.R.E. daha sonra ailesiyle birlikte Ayvalık'a döndü.

Öte yandan Facebook sayfasında paylaşımlarda bulunan ve Vatan Partisi üyesi olan baba İ.E., 'Gerek mesajlarla gerek bizzat arayarak desteklerini bildiren başta partili arkadaşlarıma ve diğer tüm dostlarıma ailem adına çok teşekkür ediyorum' diye yazdı.