Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de kız arkadaşı 15 yaşındaki E.B.’nin, evde yalnız olduğu sırada çay içmek için davet ettiği 16 yaşındaki Ahmet Karakurt’un ablası, 21 yaşındaki Gizem Karabulut, kardeşinin 12’nci kattan düşmediğini, biri veya birileri tarafından atıldığını öne sürdü.
Kayseri’nin Talas İlçesi’nde 12’nci kattan düşerek ölen 9’uncu sınıf öğrencisi Ahmet Karakurt’un ablası Gizem Karakbulut, kardeşinin düştükten sonra terliklerinin de arkasından atıldığını iddia etti. Karakurt, şu iddialarda bulundu:
"Bir çocuğun pencereden sarkarak saklanması ne kadar mantıklı? Ben Ahmet’in oraya çıkıp düştüğüne inanmıyorum. Bu işin içinde başka bir durum var. Kardeşimin ölümüne neden olan kim veya kimlerse, bulunup cezalandırılmasını istiyorum. Ben kardeşimi aradığımda, bana ‘TOKİ’deyim geleceğim’ dedi. İlerleyen saatlerde aradığımda ise, bir türlü ulaşamadım. Daha sonra arkadaşları geldi ve ‘Ahmet ölmüş başınız sağ olsun’ dediler. Oradan direkt morga götürmüşler. Duyduğumuza göre, kız arkadaşı Ahmet’i arayarak, ‘Evde kimse yok. Gel konuşalım. Sıkıntılarım var. Ablalarına, ailene söyleme’ demiş. Tabii bunlar bizim duyduklarımız. Çünkü Ahmet, kız arkadaşıyla olan ilişkilerini bize pek anlatmazdı. Salonda çay içtikleri sırada, kızın babası gelmiş ve E.B.’de, Ahmet’i kendi odasındaki dolaba saklamış. Eve geldikten sonra, kızın annesi çamaşırları almak için kızın odasına girmiş ve dolabı açıp Ahmet’i görünce çığlık atmış. Halbuki Ahmet’i tanıyorlar. Bu sırada Ahmet’te pencereye yönelmiş ve orada nasıl olduysa düşmüş. Görgü tanıklarının ifadesine göre, odanın ışıkları söndükten sonra kardeşim düşmüş ve terliklerini de arkasından atmışlar. Ayaklarından tutulup atıldığı söyleniyor. Omuzunun üstüne düşmüş. Biz görmedik ama Ahmet kesinlikle düşmedi, düşürüldü. Bir de, 1 veya 2’nci kat olsa neyse ama 12’nci kat. Dayak yiyeceğini bile bilse, çıkmazdı. Ahmet kendini atmaz. Kız arkadaşıyla sabah- akşam konuşurlardı. Olayı zaten ilk başta sahiplenmemişler. Daha sonradan oradan biri, ‘Bu E.B.’nin sevgilisi’ deyince polis oraya yönelmiş ve olay ortaya çıkmış."
Ölen Ahmet’in babaannesi Hafize Karakurt da, torununun atıldığını ileri sürerek, "Gerekirse, Başbakan’a kadar çıkacağım. Yetkililerden yardım istiyorum. Torunumun ölümüne neden olanların bulunmasını istiyorum" dedi.
OLAY NASIL OLDU?
Kayseri'deki Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Doğayurt sitesinde, 29 Temmuz’da bir binanın 12’nci katında akşam saatlerinde E.B., evde kimsenin olmadığını söyleyerek, arkadaşı Ahmet Karakurt'u çay içmeye davet etti. Eve gelen Ahmet Karakurt, kız arkadaşının ikram ettiği çayı içerken, iddiaya göre E.B.’nin babası geldi. Paniğe kapılan Ahmet Karakurt, korkuyla pencereden sarktı. Bir süre tutunmaya çalışan talihsiz genç, 12’nci kattan düştü. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri, Karakurt’un öldüğünü belirledi. Yaşamını yitiren gencin cenazesi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü.

FOTOĞRAFLI