TBMM Başkanlığı’na sunulan "İç Güvenlik Yasa Tasarısı" bu şekilde yasalaşırsa, Emniyet teşkilatında halen görevli 263 bin polisten 10 bini tasfiye edilecek..

Pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan İç Güvenlik Yasa Tasarsı’yla 10 bin polisin tasfiye edileceği iddia edildi.

Polislerin tasfiyelerinin emekli edilerek gerçekleşeceği öne sürüldü. Tasfiye edilecek polislerin hepsinin “Cemaatçi” olmayacağının altı çizildi.

Solcu, Alevi ve yasadışı emirleri yapmayacakları bilinenler de bu furyada emekli edilecek. İçişleri Bakanlığı’na göre, Fethullahçı yapılanmanın 1989'dan itibaren koleje ve akademiye tam hakim olduğu ortaya çıktı.

Şimdi 2. sınıf emniyet müdürlüğüne kadar yükselmiş olan o dönemin mezunlarından başlamak üzere diğer kademelerde bulunanların yasayla görevlerine son verilerek, emekli edilmesi planlanıyor.

MİT yasası gibi olacak..!


Tasfiye edileceklerin sadece o dönemdekiler olmadığı öğrenildi. Hükümetin üniversite mezunları arasından aldığı ve “özel sınıflar” açtığı polis ve şefleri de bu “kara liste”de yer alıyor. Üstelik bunların en kritik ve kilit görevlerde buldukları ifade ediliyor.

Cemaatçilerle bağlantılı olduğu düşünülen polisler de eklendiğinde şu anda kontrol altında tutulan komiser yardımcısından, üst rütbelere ve onlarla bağlantılı olduğu düşünülen yaklaşık 10 bin kişinin meslekten çıkarılması ve emekliye sevk edilmeleri gündemde.

O nedenle şu an için emniyette herkesin diken üstünde olduğu öğrenildi. Emniyet müdürlerinden AKP’li olmayanlar, yasanın yürürlük tarihinden itibaren 3 ay içinde re’sen emekliye sevk edilecek.

İç Güvenlik Reform Tasarısı, bu haliyle yasalaşırsa, tıpkı MİT Yasası’nda olduğu gibi, “özgürlük-güvenlik dengesini bozacağı” kaygısına neden olacak.