DİYARBAKIR'daki 4 ilçedeiki 104 köyde terör örgütü PKK'ya yönelik 28 Mayıs günü 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyon devam ederken oluşturulan yol kontrol noktalarında 4 terör şüphelisi gözaltına alındı. Denetimler sırasında daha önce yağmalanan bir kamu aracı da Lice ilçesine bağlı Yalımlı Köyü'nde bulundu. Operasyonda 450 bin kök hint keneviri ele geçirildiği açıklandı.

Diyarbakır'ın 4 ilçesine bağlı 104 köyünde, 1528 kilometrekare alanda, 10 bin güvenlik görevlisinin katımıyla 14 gün önce başlatılan 'Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu' sürüyor. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, 10 Haziran 2017 günü operasyon kapsamında 4 köy ve 10 mezrada toplam 62 ev ve eklentilerinde adli arama yapıldığı, 11 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Valilik açıklamasında, şu bilgiler verildi:

"İl Emniyet Müdürlüğü personelince müşterek oluşturulan 40 yol kontrol noktasında yapılan kontrol neticesinde 61 araç ve 429 şahsın sorgulaması yapılmış, yapılan sorgulamalar sonucu yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 10 şahıs yakalanarak, Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılmasını müteakip serbest bırakılmış, 2’si silahlı terör örgütüne üye olmak, 2’si sözde köy komitesinde faaliyet yürütmek 1’i hırsızlık suçlamasından olmak üzere toplam 5 şüpheli yakalanmayı müteakip sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır."

YAĞMALANAN KAMU ARACI LİCE'DE BULUNDU

PKK terör örgütü tarafından Bingöl İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait yağmalanmış olan 12 AB 234 plakalı kayonetin  operasyon kapsamında arama yapılan Lice ilçesi bağlı Yalımlı Mahallesi'nde bulunduğun belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:
"Operasyonlar esnasınnda terör örgütü PKK'ya ait sığınak içerisinde çok sayıda silah ve yüklü miktarda mühimmatın ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarına ait bir mağara ve 8 sığınak içinde ve çevresinde yapılan detaylı aramada; 3 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 13 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 190 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 49 adet muhtelif fişek, 2 adet balistik koruyucu plaka, 10 adet mutfak tüpü,12 adet piknik tüpü, 6 adet jelikan bidon, bin 840 adet kalem pil, 3 adet akü, 2 adet uyku tulumu, 2 adet kürek, 2 adet kazma, 2 adet branda, 200 metre naylon, bin kilo civarında muhtelif yiyecek maddeleri ve çok sayıda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığı talimatı gereğince tespit edilen mağara ve sığınaklar kullanılamaz hale getirilmiş, sığınaklar içerisinde bulunan çok sayıda örgütsel doküman ile yaşam ve giyim malzemeleri yerinde imha edilmiştir." 

450 BİN KÖK HİNT KENEVERİ ELE GEÇİRİLDİ

Valilik açıklamasında, operasyonun narko-terörizmle mücadele kısmında 82 kilo esrar maddesi ile 450 bin kök hint keneviri ele geçirildiği belirtilerek,"51 kilo kubar, 31 kilo toz olmak üzere toplam 82 kilo uyuşturucu madde ile 450 bin kök kenevir bitkisi ele geçirilmiş olup, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip yerinde imha edilmiş, kubar esrar maddeleri muhafaza altına alınmış, 1 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" bilgilerine yer verildi.