Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, () - KASTAMONU'da, kavşakta kamyon ile otomobilin çarpıştığı, 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı kazada tutuksuz yargılanan 2 sürücüye para cezası verildi.
Kaza, 18 Ekim 2015 tarihinde Kastamonu-Taşköprü karayolu Hacıbey Kavşağı'nda meydana geldi. Tahsin Keskinışık yönetimindeki 37 AP 219 plakalı büyükbaş hayvan yüklü kamyon ile Barış Sahinsoy yönetimindeki 16 BK 785 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, devrilen kamyondaki Hüseyin Kavulcu öldü, yanındaki Sadi Tafralı, Mehmet Olgunsoy ve otomobil sürücüsü Barış Şahinsoy yaralandı. Kazanın ardından her iki sürücü hakkında, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Sürücüler, Tahsin Keskinışık ve Barış Şahinsoy, bugün karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Keskinışık, 2 yıl 11 ay, Şahinsoy ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Keskinışık'a verilen ceza 21 bin 200 lira, Şahinsoy'a verilen ceza da 12 bin 100 lira para cezasına çevrildi. Keskinışık'ın sürücü belgesine 6, Şahinsoy'un sürücü belgesine ise 3 ay el kondu.