Yüksek Askeri Şura bugün başladı. YAŞ üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda Anıtkabir’e gitti. Genelkurmay Karargahı'ndaki toplantıda ise Ramazan ayı nedeniyle geçen sene olduğu gibi masalarda herhangi bir içeceğin olmaması dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki YAŞ üyeleri, Genekurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Kuvvet komutanları Aslanlı yoldan geçerek Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Ardından da saygı duruşunda bulundu. Erdoğan başkanlığındaki heyet daha sonra, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Erdoğan, özel deftere şu mesajı yazdı:

"Yüksek Askeri Şura çalışmaları vesilesiyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm gazi ve şehitlerimizi bugün bir kez daha rahmetle ve şükranla yad ediyoruz. Türkiye’yi köklerinden aldığı güç ile şehit ve gazilerimizin bizlere gösterdiği hedef doğrultusunda büyütmeye, muasır ülkeler seviyesine çıkarmaya, hakkı olan saygın ve güçlü konuma ulaştırmaya büyük bir azim ve kararlılıkla devam ediyoruz. Türkiye siyasal ve iktisadi planda yaptığı büyük atılımlarla bölgesel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, küresel planda da etkili bir konuma hızla yükseliyor. Ülkemiz bulunduğu coğrafyada barış, istikrar ve huzurun tesisi ve kalıcı hale getirilmesi için çok önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Tarihimizin getirdiği vicdani ve insani sorumluluğun gereği olarak, bölgemizdeki savaşların ve çatışmaların sona ermesinde, kardeşlik ortamının tesis edilmesinde samimi gayret ve yoğun bir çaba içindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de kadim ve kutlu geçmişinden, şanlı zaferlerinden aldığı ilhamla Türkiye’nin dostları için güvence, düşmanları için caydırıcı güç olmaya, büyük Türkiye idealine hizmet etmeye devam etmektedir. Bu şuurla yürüttüğümüz 2013 yılı Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Erdoğan başkanlığındaki YAŞ üyeleri daha sonra gündemindeki konuları görüşmek üzere Genelkurmay Karargahına gitti.

RAMAZAN HASSASİYETİ

Buradaki toplantıda masalarda Ramazan nedeniyle herhangi bir içeceğin bulunmaması dikkat çekti. Geçen yıl da Ramazan ayı nedeniyle masalara içecek konulmamıştı.

İLK KEZ BİR KORAMİRAL TOPLANTIDA

YAŞ toplantılarına bu yıl ilk kez bir koramiral katılıyor. Donanma Komutanlığı'ndan Balyoz ve askeri casusluk davalarına tepki olarak istifa edip emekliliğini isteyen Oramiral Nusret Güner’in yerine vekalet eden Koramiral Bülent Bostanoğlu, YAŞ toplantılarında yer alıyor.