İddiaya göre 17 Aralık yolsuzluk operasyonu kapsamında yapılan telefon dinlemelerinin dört bölümü daha Başçalan kullanıcı adıyla youtube'a yüklendi.

“Başçalan” adlı youtube kullanıcısı tarafından yayımlanan, Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen “para saklama” konuşmasının ardından şimdi de ikili arasında bir “rüşvet” diyalogu içerdiği iddia edilen bir diğer kayıt youtube’da yayımlandı.

Ses kayıtlarına yansıyan 1′inci görüşmede, Mehmet Nebi Yanık’ın Başbakan’ın Kısıklı’daki evinden yüklediği paraları Faruk Kalyoncu’ya teslim etmek üzere Hakan Arslan’a teslim etmek üzere olduğu anlaşılıyor.
Medet Yanık’ın, Berat Albayrak’ın emriyle 17 Aralık operasyonuyla aynı gün, Kısıklı’da saklanan paraları taşıdığı iddia ediliyor.

17 Aralık günü Sabah ve ATV’nin yeni sahibi Ömer Faruk Kalyoncu’ya yüklü miktarda para taşıyan Medet Nebi Yanık’ın sonraki gün de Çalık grubuna para taşıdığı ses kayıtlarına yansıyor.

Ses kayıtlarında dinlemeye takılan bir diğer isim ise Hakan Arslan. Arslan’ın, Başbakan’ın evindeki paraların önemli miktarını eriten Faruk Kalyoncu’nun yardımcısı olduğu ses kayıtlarından hemen önce ifade ediliyor.

BAŞBAKAN 10 MİLYON DOLARI BEĞENMİYOR

Yayımlanan ses kaydında bu defa Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen iki kişi yine kayıtta Sıtkı Ayan olduğu iddia edilen iş adamından alınacak para üzerine konuşuyor. Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişi “Sıtkı Ayan'ın ancak 10 milyon doları verebileceğini söylerken, Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen kişi ise ‘ne söz verdiyse onu getirecek. Başkaları getiriyor da o niye getirmiyor” diyor ve ekliyor “Kucağımıza düşecekler merak etme.”

SES KAYDINI DİNLEMEK İÇİN LİNKİ TIKLAYIN

Yayımlanan kayıtta yine görüntü yerine tapeler kullanılıyor, kaydın sonunda ise konuşmada adı geçen iş adamı Sıtkı Ayan’ın Tayyip Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan’a bir villa “hediye” ettiği iddia ediliyor.

‘ÇALIK’IN ALACAĞI EKSTRA 25 MİLYON DOLAR KALMIŞ’
18 Aralık günü Başbakan’ın evinde ‘sıfırlanamayan’ paralardan 25 milyon doların Çalık Holding’e teslim edildiği iddia ediliyor.
Ses kayıtlarında Çalık Holding Hazine Direktörü Rıza Ağın’dan sabah erken saatlerde parayı teslim alması için hazırlık yapması isteniyor.
Medet Yanık ve Rıza Ağın arasındaki görüşmelerden bir gün önce de Çalık Holding’e para taşındığı ancak meblağın çok olması nedeniyle işlemin bir sonraki güne de sarktığı anlaşılıyor.
Rıza Ağın’ın Medet Yanık’a ‘tutar konusunda bir bilgin var mı’ sorusuna Yanık, ‘Bilgim yok, net öğrenince sana haber vereceğim’ diye cevap veriyor.
Bir sonraki konuşmada ‘önce getirdiklerim kadar’ yok diyen Yanık’a Ağın paranın euro mu yoksa dolar mı olduğunu sorması üzerine Yanık, bilmediğini söylüyor.