İstanbul, 30 Kasım () - Yapı Kredi. bankacılık sektöründe “göz taraması teknolojisi” uygulamaya koyarak şifre veya başka güvenlik adımlarını devreden çıkardı.

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan Yapı Kredi bankasının dijital uygulamalarını tanıtmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında, bankacılıkta "dijital devrim niteliğinde" teknolojik uygulamalara imza atarak yeni bir dönem başlattıklarını söyledi. Doğan, mobil şubesini yenilediklerini ve bu sayede akıllı telefonlar üzerinden yapı kredi uygulamasına girilerek QR kod ile ATM’ye dokunmadan hızlı para çekme işlemi ve çağrı merkezine direkt bağlanma gibi özellikler eklendiğini açıkladı. 

Yakup Doğan, Yapı Kredi olarak Türkiye’de bankacılığın teknolojik dönüşümüne öncülük ettiklerini belirterek şunları söyledi: 

“Yapı Kredi, Türkiye’de ilk kez bilgisayarla işlem yapan, bankacılıkta ilk online uygulamayı hayata geçiren, ilk telefon bankacılığı işlemini gerçekleştiren, ‘Ses Tanıma Sistemi’ni Türkiye’ye kazandıran banka. Geçmişimizden gelen öncü rolümüz doğrultusunda yenilediğimiz mobil şubemiz ile çağdaş bankacılığın en yeni adımlarını atıyoruz. Türkiye’de ilk kez gelişmiş göz tanıma sistemi teknolojisini kullanarak her müşterimiz için göz damar bilgisinden yola çıkan ve çok güvenli bu şifre sistemini Yapı Kredi Mobil’e girişte kullanmaya başladık. Bundan böyle müşterilerimiz göz tarama özelliği ile akıllı telefonlar üzerinden, tek hamlede mobil şubeye daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli giriş yapabilecek.” 

Toplantıda cep telefonundan göz tarama özelliğini kullanarak kendi hesabına giren Doğan, işlemi gösterdi. Doğan, dijital kanalları kullanmayanların ve buna adapte olamayan kurumların gelecek 10 yıl içinde ayakta kalmalarının mümkün olmayacağını söyledi. Doğan, şu bilgileri verdi:

“Dijital bankacılık kolay erişim ve konfor sağlıyor. Örneğin, Yapı Kredi’de dijital kanallardan bu yılın ilk 10 ayında 500 bin adet Bireysel İhtiyaç Kredisi kullandırdık. Öte yandan, Yapı Kredi İnternet Şubesi üzerinden e-Devlet Kapısı’na giriş sayısı 1 milyonu aştı. Güvenlik bilgisi gerektirmeyen tüm işlemler için Facebook Messenger üzerinden Yapı Kredi BankacıBot uygulamasını hizmete sunduk. ‘Yapı Kredi BankacıBot’ ile kullanıcılar, Facebook Messenger üzerinden en yakın Yapı Kredi şubesi, döviz kurları/anında döviz hesaplama ve piyasa bilgileri gibi işlemleri bankayla sohbet eder gibi kolayca yapabiliyor.” 

Türkiye’nin dijital bankası olarak geleceğin bankacılığını tasarlama yolunda gençleri ve girişimcileri de desteklediklerini söyleyen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan ise, “Bu doğrultuda ‘Code.YapıKredi’ ile yazılım geliştirmeyi öğrenmek ve öğrendikleri ile üretime katkıda bulunmak isteyen herkese açık ve ücretsiz bir platform oluşturduk. Code.YapıKredi, kodlama eğitimleri, finansal rehberlik bölümlerinden oluşan geniş kapsamlı bir platform. Ayrıca yazılımcılara finansal teknoloji uygulama programlama arayüzleri (OpenBankingAPI) de sağlayacağız ve Fintech ekosisteminin gelişimine katkıda bulunacağız. Böylece, fikirlerini bir adım daha öteye taşımak isteyen girişimcilere de yol gösterip yenilikçi girişimlerinde onlara eşlik edeceğiz” dedi.

(Fotoğraflı)