Türkiye genelinde yaklaşık 3 binin üzerinde görev yapan vekil İmam Hatip ve vekil Müezzinler ile vekil Kur’an Kursu öğreticisi kadro bekliyor. Vekil din görevlileri, Ak Parti’nin 2013 yılındaki seçim beyannamesini hatırlatarak başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümetin konuya el atmasını istedi.

Ak Parti’nin 2013 seçim beyannamesi kitabının 89’uncu sayfasında, “4 Mayıs 2005 ile30 Haziran 2013 tarihleri arasında vekil İmam Hatip ve vekil müezzin ile vekil kuran kursu öğreticileri olarak en az 3 ay görev yapanları Diyanet İşleri Kadrosu’na alıyoruz” denilmişti.

Aradan 5 yıl geçmesine rağmen vekil din görevlilerine hala kadro verilmediği görülüyor. Vekil din görevlileri sosyal medyada örgütlenerek haklarını arıyor. Son günlerde harekete geçen vekil din görevlileri haklarını alabilmek için özellikle Ak Parti yetkililerine verdikleri sözü tutmaları için çağrıda bulunurken, diğer siyasi parti yetkilileri ve vekillerine de haklarını Meclis’e taşımalarını istediler.

MHP’NİN SORU ÖNERGESİ MECLİS’TE

Bu arada MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı, Vekil İmamlarla ilgili bir kanun teklifi verdi. Kalaycı’nın verdiği kanun teklifini bugün (6 Kasım 2018) MHP Grup Toplantısı’nda gündeme getireceği öğrenildi.

Kalaycı’nın teklifinin Meclis gündemine getirilmesi ve görüşülmesi durumunda CHP, İyi Parti ve Ak Parti’nin de destek vereceği kulislerde konuşuluyor.