Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan yaklaşık 5 bin kişiyi bulduğu ifade edilen vekil imam, müezzin ve kayyımların temsilcileri 150 kişi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde taleplerini siyasetçilere anlattılar. Din görevlileri Meclis'te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da sorunlarını iletti. 

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan yaklaşık 5 bin kişiyi bulduğu ifade edilen vekil imam, müezzin ve kayyımlar iş güvencesi elde edebilmek için kadro bekliyorlar. 2012 yılından bu yana söz verilmesine rağmen kadro verilmeyen vekil din görevlileri 2019 yerem seçimleri öncesi kendilerine kadro verilebileceğini umut ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından istihdam edilen vekil imamlar, müezzin ve kayyımlar 2019 yerel seçim öncesinde kadro almak için örgütlendi. Vekil din görevlileri sosyal medyada oluşturduklaı gruplarla birbirlerine destek olurken yaşadıkları sıkıntılarıda maddeler halinde gündeme getiriyor. Vekil Din görevlilerinin sıkıntılarını gören bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da harekete geçerek konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. İş güvencelerinin olmamasının yanı sıra özlük haklarını da tam olarak kullanamıyor olmaları vekil imamları rahatsız etmektedir. Bu konu ile ilgili önemli girişimlerde bulunan vekil imamlar, müezzin ve kayyımlar uzunca bir süredir kadro alabilmek için çalışıyorlar. Bu kapsamda yetkililerle görüşen vekil çalışanlar ikendilerine verilen sözlerin tutulmasını isterken konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamasından da endişe duyuyor. Veki imam, müezin ve kayyımların daha önce oefalarca kadroya geçirilme durumları söz konusu olmuştu. Şimd son umutları ise 2019 yerel seçimler.

Vekil imam-hatip ve vekil müezzin kayyımlar 08.01.2019 tarihinde 150 kişi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ni ziyaret etti. Vekil imimamlar Ak Parti Grup Toplantısı’na da katılarak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sorunlarını tekrar ilettme fırsatı buldu.
Vekil İmamlar Ankara temasları ile ilgili şu bilgileri verrdi:



“Vekil imam-hatip ve müezzin kayyımlar olarak Kadro talebimiz olduğunu tekrar bildirdik. Saygıdeğer milletvekillerimizi ziyaretlerde bulunduk. AKP MKYK Üyesi Osman Nuri GÜLAÇAR’ı ziyaret ettik, ilgili evrakları teslim ettik, bizimle ilgilenmesinden dolayı şükranlarımızı arz ederiz. AKP Grup Başkanvekilleri Muhammet Emin AKBAŞOĞLU’nu, Özlem ZENGİN’i, Mehmet MUŞ’u, Naci BOSTANCI’yı, Bülent TURAN’ı ve Cahit ÖZKAN’ı makamlarında ziyaret ederek ilgili evraklarımızı teslim ettik. Vekil imam-hatip ve müezzin kayyımlar olarak sıkıntılarımızı söyledik. Kadro talebimiz olduğunu bilgilerine arz ettik. AKP Milletvekili Recep AKDAĞ’ı ziyaret ettik, ilgili evraklar teslim ettik. Problemlerimizi yazılı ve sözlü olarak ifade ettik. AKP Plan Bütçe Komisyon Üyesi Cemal ÖZTÜRK’ü ziyaret ettik, ilgili evrakları teslim ettik. Kadro talebimiz olduğunu belirttik. AKP Karabük Milletvekili Niyazi GÜNEŞ’i ziyaret ettik, ilgili evrakları teslim ettik. AKP Milletvekili Yılmaz TUNÇ’u ziyaret ettik, ilgili evrakları teslim ettik. AKP Yozgat Milletvekili Bekir BOZDAĞ’ı ziyaret ettik, ilgili evrakları teslim ettik.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa KALAYCI’yı ziyaret ettik, ilgili evrakları teslim ettik, kadro talebimizi ilettik. Problemlerimizi söyleyerek bizimle ilgili olan plan bütçe komisyonuna sunmuş olduğu teklif için teşekkürlerimizi arz ettik. Hayırlı haberlerinizi vekil imam-hatip ve müezzin kayyımlar olarak bekliyoruz dedik. MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY’ı ziyaret ettik, ilgili evraklar teslim edildi.
BBP Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ’yi ziyaret ettik, Kadro talebimizi ilettik, ilgili evrakları teslim ettik. Vekil imam-hatip ve müezzin kayyımların sıkıntılarını mecliste söylemlerinden dolayı teşekkürlerimizi arz ettik. Desteklerini beklediğimizi dile getirdik.

Problemlerimizle ilgilenen bütün grup başkanvekillerimizden, mkyk üyelerimizden, plan bütçe komisyon üyelerimizden, Milletvekillerimizden biz vekil imam-hatip ve müezzin kayyımlar olarak umutla, sevinçle hayırlı haberlerini bekliyoruz. Sesimize kulak vermelerini istiyoruz.”