ANTALYA'da, Balyoz ve Ergenekon davaları nedeniyle cezaevinde olan komutanlar ve aydınlara özgürlük talebiyle her hafta protesto gösterisinde bulunan 'Vardiya Bizde Platformu', Yargıtay'ın Balyoz kararına tepki göstererek, bu hafta 57'inci kez sessiz çığlık attıklarını belirttiler.

Kışlahan Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, tutuklu ve hükümlü komutanlar ve aydınların fotoğrafları, Türk bayrakları, Atatürk posterler taşıdı, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganları attı. 10'uncu Yıl Marşı'nın da seslendirildiği eylemde yapılan basın açıklamasında, Balyoz davasında 237 kişinin hapis cezalarının onaylandığı, bu kişilerin hiçbir şey yapmadığı, büyük bir aşkla ülkelerine hizmet ettikleri dile getirildi.


Genelkurmay Başkanı'na çağrının yer aldığı açıklamada şöyle denildi: "Genelkurmay Başkanı da davayla ilgili suskunluğu bozmuş, ancak yaptığı açıklama kimseyi tatmin etmemiştir. Genelkurmay Başkanı'ndan beklentimiz, silah arkadaşlarının suçsuz olduğunu açıklaması ve davayla ilgili gerçekleri kamuoyuyla paylaşmasıdır. Bizler 'Vardiya Bizde Platformu' olarak bugün 57'nci kez sessiz çığlık atıyoruz. Yargıyı bağımsızlığa, hukuksuzlukları, yargı üzerindeki siyasi baskıları, medyadaki yargısız infazları kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz."


Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)