TÜRK edebiyatının dev çınarı Yaşar Kemal'in cenazesinin, Teşvikiye Camii'nde kılınan namazdan sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmesinin ardından, usta yazar için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir veda programı düzenlendi. Programa, Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, manevi oğlu Ahmet Güneştekin, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sanatçılar Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Bedri Baykam, Ağrı'nın DBP'li Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan ile birçok sanatçı ve yazarın sevenleri katıldı.

YAŞAR KEMAL BELGESELİ GÖSTERİLDİ

Toplantının düzenlendiği salonun sahnesine Yaşar Kemal'in kitapları konulurken, anma etkinliği yazar Zeynep Oral'ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmanın ardından, Yaşar Kemal için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Etkinlikte daha sonra Nebil Özgentürk'ün “Yaşar Kemal Belgeseli" gösterildi. Belgeselin gösterimi sırasında. salonda bulunanlar sık sık Yaşar Kemal'i alkışladı.

ESERLERİ OKUNDU

Belgesel gösteriminin ardından, oyuncular Cihan Ünal, Meltem Cumbul, Selçuk Yöndem, Tilbe Saran ve Zeynep Oral, usta yazar Yaşar Kemal'in eserlerinden bölümler okudu. Sanatçıların okumaları salondan büyük alkış aldı. Sanatçıların siyah kıyafet giydikleri ve hepsinin yakasında kırmızı karanfil olduğu görüldü.

İDİL BİRET YAŞAR KEMAL İÇİN ÇALDI

Ardından, İdil Biret sahne alarak piyano çaldı. Biret'in performası da salondaki seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı. Programın sonunda, sahnede bulunan barkovizyonda Yaşar Kemal'in fotoğrafı üzerine “Unutmayacağız" yazısı belirince, salonda bulunanlar uzun süre ayakta alkışladı.