Yurdumuzun büyük kısmı 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu protesto etti. 

UŞAK'TA '17 ARALIK' YÜRÜYÜŞLE PROTESTO EDİLDİ

 UŞAK'ta yaklaşık 500 kişilik grup, 17 Aralık operasyonunun birinci yıl dönümünde ayakkabı kutularıyla yürüyüş düzenledi. Sık sık 'Hırsız var' diye bağıran grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. 


MERSİN’DE 17 ARALIK PROTESTOSU


MERSİN Emek ve Demokrasi Platformu çağrısı ile toplanan eylemciler, 17 Aralık soruşturması yıl dönümünde hükümet protesto edildi. 

Merkez Yenişehir İlçesi’ndeki, Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi Sanatçılar Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişi, ‘Hırsız Var, ‘Kail Polis Hesap Verecek’, ‘Polis Simit Sat Onurlu Yaşa’ sloganları atarak Ak Parti Yenişehir İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. ‘AKP’nin Yalanına, Soygununa ve Hırsızlığına Karşı Alanlardayız’ yazılı pankart taşıyan eylemciler, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yolu trafiğe kapatarak sloganlar eşliğinde yürüdü. Bazı eylemciler, yüzlerine hırsız maskesi takarak ellerindeki ayakkabı kutularını TOMA’nın önüne bırakmak istedi. 


GAZİANTEP’TE '17 ARALIK' PROTESTOSU


GAZİANTEP'TE bir grup geçtiğimiz yıl düzenlenen 17-25 Aralık operasyonlarının yıl dönümünde protesto yürüyüşü yaptı. 
Kırkayak Parkı’nda akşam saatlerinde toplanan aralarında CHP, HDP, KESK ve bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinin bulunduğu grup, ellerinde ayakkabı kutularıyla sloganlarla Yeşilsu Parkı’na yürüdü. Polisin önlem aldığı yürüyüşte 'AKP’nin yolsuzlukları, kutulara, çuvallara sığmıyor. Yolsuzluk, yoksulluk, talana son. Halk için bütçe, halk için adalet' pankartları taşındı. CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve HDP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karayılan’ın da yer aldığı yürüyüşün ardından kalabalık, Yeşilsu Parkı’nda oturma eylemi yaptı. 

YAĞMUR ALTINDA 17 ARALIK PROTESTOSU


İZMİR'in Konak İlçesi'nde bir araya gelen KESK, DİSK ve TMMOB ile bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, 17 Aralık soruşturması sonrası yaşananları protesto etti. Yağmura rağmen basın açıklaması yapan grup, sık sık Ak Parti aleyhine slogan attı. 

KESK'TEN ŞİŞLİ'DE 17 ARALIK EYLEMİ...

ŞİŞLİ'de, KESK üyesi bir grup, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıldönümünde protesto eylemi yaptı.

Cevahir AVM önünde saat 18.30 sıralarında toplanan KESK üyesi yaklaşık 40 kişilik grup, ellerinde pankart ve dövizlerle, slogan atarak Mecidiyeköy Meydanı'na kadar yürüdü. 

SİVAS'TA KESK VE CHP'DEN '17 ARALIK' PROTESTOSU


CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Sivas Şubesi üyeleri, '17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun yıldönümü nedeniyle kent meydanında basın açıkalaması yaparak Ak Parti hükümetine tepki gösterdi.


CHP BİNASINA ASILAN '17 ARALIK' PANKARTINI POLİS KALDIRTTI


BARTIN'da, CHP İl Başkanlığı binasına asılan, '17-25 Aralık haftası, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı pankart polisin uyarısıyla kaldırıldı.
Şadırvan Caddesi'nde bulunan CHP İl Başkanlığı binasına sabah, üzerinde eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Zafer Çağlayan'ın fotoğrafları bulunan, '17-25 Aralık haftası, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı pankart asıldı.

ESKİŞEHİR'DE 17 ARALIK PROTESTOSU



ESKİŞEHİR'de, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun yıl dönümünde basın açıklaması yapan CHP'lilerden bazıları ağızlarını koli bandı ile kapadı.


BALIKESİR'DE MEŞALELİ VE DÜDÜKLÜ '17 ARALIK' PROTESTOSU


BALIKESİR Demokrasi ve Emek Platformu (BALDEP) öncülüğünde 17 Aralık operasyonunun birinci yıldönümünde düdüklü, meşaleli yürüyüş düzenledi.






ADLİYE ÖNÜNDE 17 ARALIK SERGİSİ