Türkmen şehri Kerkük’ün Güvenlik Dosyası Kimin Elinde? Musul ve Kerkük'te Türkmenlerin durumu içler acısı. Yapılan operasyonlarda Türkmen bölgelerinde IŞİD ve diğer terör örgütleri mensuplarının ellerini kollarını sallayarak dolaştıkları iddi adiliyor.  Irak'taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı Kitabının Yazarı Ali Kerkük'lü son derece ciddi iddialarda bulundu ...

İşte Kerküklü'lün tespitleri: 

Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğinde KYB Genel Sekreter Yardımcısı ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkan Yardımcısı olan Kosret Resul, Kerkük’te KYB merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, "IŞİD'in Kerkük'e 100 militan ile saldırdığı, amaçları kentin kısmen kontrolünü ele geçirdikten sonra uyuyan hücreleri sayesinde saldırıları artırmaktı." diye konuştu. Kerkük şehrinin güvenliğini kim sağlıyor? Peşmergeler!
Kerkük sokaklarında yürüyen terör örgütü IŞİD militanlarını gösteren fotoğrafları Sosyal medyada paylaşılıyor. Fotoğraflarda, elleri silahlı IŞİD militanları sokakta ilerledikleri görülüyor. IŞİD'in 100 militanı Türkmen şehri Kerkük'e nasıl bu kadar rahat girebildi ve Kerkük’ü kim koruyor?

Saldırıdan iki hafta önce Irak istihbaratından Kerkük İl Güvenlik Komitesi’ne IŞİD'in Kerkük'e saldıracağı istihbaratı ulaşıyor, buna rağmen bir önlem alınamıyor. Kerkük İl Güvenlik Komitesi Başkanı kim dersiniz? KYB’li Kerkük valisi Necmettin Kerim.

Kerkük’te kaç güvenlik teşkilatı var ve bunların başında kimler var, hangi kesime mensup ve bağlılar ve kimden talimat alıyorlar. Tabi ki hepsinin başında en büyük mülki amir olan validir ve herkes bilir vali KYB’nin Talabani sonrası başına geçecek adaylar arasında adı geçmekteydi. Yani belli bir etnisiteye ve ideolojiye bağlıdır. Hiyerarşik olarak İkinci kişi ve en yüksek güvenlik amiri Kerkük Polis Müdürü de Kürt olup aynı partiye (KYB’ye) mensuptur.

Kerkük’te Onlarca istihbarat birimi var ama güvenlik yok, sizce neden? Unutmadan CIA, MOSSAD, MI6, İran istihbarat örgütü (SAVAMA) ve bir çok ülkenin de istihbarat örgütleri Kerkük’te cirit atıyor.

Kerkük’te bulunan istihbarat ve güvenlik birimleri:
-Irak Başbakanlığına bağlı Irak İstihbaratı
-KYB’ye bağlı Zenyari Ajansı (Kürt İstihbaratı)
-KDP’ye bağlı Parastin Ajansı(Kürt İstihbaratı)
-KDP’nin Parastin ajansına bağlı Kerkük Asayişi Birimi
-KYB’nin Zenyari ajansına bağlı Kerkük Asayişi Birimi
-KYB’ye bağlı Anti Terör Birimi
-Irak’ın Kuzeyinde Kürt Yönetimine bağlı Bölge Güvenlik Birimi
-Irak’ın Kuzeyinde Kürt Yönetimine bağlı Kent Polisi Birimi
-Kyb Peşmerge gücü
-Kdp Peşmerge gücü

Terör örgütü IŞİD militanlarının Türkmen şehri Kerkük’e saldırmasını bahane ederek terör örgütü PKK’ların Kerkük’e bağlı Dakuk’ta (Tavuk) bulunan silahlı gücü HPG’nin Peşmerge’nin izin vermesiyle Kerkük merkezine girdi. PKK mensuplarının başta Kerkük Kalesi olmak üzere kentin birçok kritik noktasında konuşlandırıldı. Ulaşılmak istenen hedefe varıldı!!!!!!! Akıllı anlar!

Ali Kerküklü (Irak'taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı Kitabının Yazarı)