Beytüşşebap’ta bölücü terör örgütü PKK’lıların kalleşçe saldırısı sonucu 11 şehit düşmesiyle yanan yüreklerin acısı dinmeden, öldürülen hainlerin cesetlerinin teslimi için yapılan sözde tören görüntüleri ‘yok artık’ dedirten cinsten.

Geçtiğimiz günlerde Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Orhan Pamukoğlu’nun ‘Şemdinli’de devlet hakimiyetini kaybetti’ açıklaması gündeme bomba gibi düşmüş, sert tartışmalara neden olmuştu.

Başbakan Erdoğan, Pamukoğlu’nu ‘hainlik’le suçlarken, BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş’ta Türk güvenlik güçlerinin bölgede ‘kara operasyonu’ yapamadığını iddia etmişti.

Son günlerde kamuoyuna büyük gürültülerle duyurulan operasyonların ardından, ortaya çıkan hainlerin görüntüleri, bir çok soru işaretini birlikte gündeme getirdi.

BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR

Beytüşşebap’ta 25 teröristin öldüğü açıklanırken, BDP’liler dağa çıkıyor ve 7 teröristin cenazesini alıp Cumhuriyet Savcılığı’na teslim ediyor. Peki, bu cesetleri neden güvenlik güçleri alıp ta Savcılığa teslim etmiyor?

Yoksa söylendiği gibi, güvenlik güçlerimizin ‘karada manevra kabiliyeti’ yok mu?

Bölge’nin kara hakimiyeti bölücü hainlerin elinde mi?

BDP’liler dağda kayboldu derken, ortaya çıkan görüntüler Türk Milleti’ni çıldırtacak cinsten.

Hainler 7 cesedi sala bağlayıp dağa çıkanlara teslim etmek için tören düzenliyor. Burası Türkiye toprakları. Peki bu hainler burada eli silahlı manga halinde dizilip nasıl böyle bir tören düzenleyebiliyor?

Nerede Türk istihbaratı?
Nerede Türk askeri?
Nerede Türk Polisi?
Nerede Türkiye’deki siyasi irade?
Nerede Türkiye hükümeti?

PKK’ya yakın siteler çekilen fotoğrafları ve haberi yayınlarken ‘7 gerilla askeri törenle kitlelere teslim edildi’ ifadesini kullanarak bölge hakimiyetini de ortaya koyuyor. Sitelerde ‘Halk cenazelerine sahip çıktı’ ifadesi kullanılıyor.

Neden güvenlik güçleri Türkiye topraklarında bölücü terör örgütünün böyle bir tören düzenlemesine izin veriyor?

Habere göre; Hainler Laleş yaylasında PKK ve Öcalan posterleri asarken, teslim ettikleri cesetleri alan BDP’liler bölgeden ayrılırken havaya ateş açıp kutluyor.

Güvenlik güçleri ise cesetler Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edilmek üzere Beytüşşebap’a getirildiğinde müdahalede bulunuyor.

Bölgede devlet hakimiyetini zaafa uğratacak bu görünlülere nasıl müsaade edildiği, neden güvenlik güçlerini bu görüntülerin oluşmasına müsaade ettiği ise kafalarad soru işareti olarak duruyor....