MUSUL'un DEAŞ'ten temizlenmesi için başlatılan operasyon devam ederken, 5 gün önce DEAŞ'ten alınan Tayaran Mahallesi'ndeki Türkiye'nin Musul Başkonsolosluk yerleşkesinin görüntüleri yayımlandı.
Görüntülerde, yerleşkenin yerle bir olduğu ve ayakta bir yapının bile kalmadığı görüldü.

Erbil merkezli uydudan yayın yapan K24 Televizyonu, 5 gün önce Irak Ordusu'nun Musul'un DEAŞ'ten temizlenmesi için başlattığı operasyonda DEAŞ'tan geri aldığı Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu yerleşkesinin görüntüsünü yayımladı. Görüntülerde, Konsolosluk binasından geriye aylakta kalan bir yapı kalmadığı göze çarparken daha önce Kolisyon güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında yerleşkenin koruma duvarlarının da yerle bir edildiği görüldü.

DEAŞ, 11 Haziran 2014 tarihinde özel harekat polisleri tarafından korunan Tayaran Mahallesindeki Konsolosluğa saldırmış ve Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın da aralarında olduğu 49 kişiyi rehin almış ve Türk bayrağını indirmişti. Musul Başkonsolosluğu yerleşkesi 4 Nisan 2016 tarihinde, DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkelere ait savaş uçakları tarafından hedef alınmıştı. Türk Dışişleri söz konusu operasyonun tüm aşamalarında Türkiye'nin görüş ve onayının alındığını açıklamıştı.
Ferit ASLAN / DİYARBAKIR (DHA)