ORUM Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Şubesi yönetici olan Türkçe Öğretmeni 32 yaşındaki Yavuz Ünlü, düğününden bir gün sonra, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Ahmet Hattab İmal, sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımlarının siyasi bulunması nedeniyle görevden uzaklaştırıldığını iddia ederek tepki gösterdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminde bulunmasının ardından Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum Şubesi yönetici olan Türkçe Öğretmeni Yavuz Ünlü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı.

Öğretmen Yavuz Ünlü açığa alınması nedeninin sosyal medyada siyasi paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle olduğunu iddia etti. 19 Temmuz'da Nagihan Doğuz ile düzenlenen düğün töreniyle evlenen Yavuz Ünlü, ertesi gün kendisine yapılan görevden uzaklaştırma tebliği ile şoke oldu.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Ahmet Hattab İmal, FETÖ kadrolarını temizlemek isteyen hükümet ve devlet yönetiminin ülkücü kadroları da aradan çıkarmak niyetinde olduğunu ve bunun yanlış bir yol olduğunu söyledi.