TSK, Hakkari' nin Derecik bölgesine düzenlenen operasyonda 6 teröristin, Irak' ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Kandil ve Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekâtında ise 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dün yaşanan "önemli yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi. TSK nın açıklamasında Hakkari' nin Derecik bölgesinde düzenlenen operasyonda, 6 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi Irak' ın kuzeyindeki , Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Kandil ve Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekâtında ise bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzileri, sığınak, barınak ve mağaralar imha edilmiş, bölücü terör örgütü mensubu üç terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.Öte yandan, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen yol kontrolü ve Batman merkezde düzenlenen operasyonda birer terörist yakalandı. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde sınırdan yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışan terör örgütü üyesi gözaltına alındı.

Hakkari merkezde mayın/el yapımı patlayıcı aramasında köy yolunda gömülü 300 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış kablo düzenekli el yapımı patlayıcı tespit edildi. Patlayıcı güvenlik güçlerinde kontrollü imha edildi. Ayrıca bombalı bir eylemde kullanılacağı değerlendirilen sahte plakalı çalıntı bir araç bulundu.

Iğdır merkezde yapılan arazi aramasında da 350 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi

Mardin' in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda ise üç el yapımı patlayıcı düzeneği, bir adet pil bloğu, altı battaniye, iki piknik tüpü ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi