Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. YAŞ kararları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunuldu.

Kara Kuvvetleri'ne halen Jandarma Genel Komutanı olan Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun atanması bekleniyordu. Ancak bu atamanın gerçekleşmesi halinde iki yıl sonra Genelkurmay Başkanı olmasının yolu açılacak Kalyoncu hakkında hükümetin endişeleri olduğu söyleniyordu. Nitekim, hükümetin endişeleri Yüksek Askeri Şura'da etkili oldu ve Orgeneral Kalyoncu sürpriz bir kararla emekliye sevk edildi.

Şura'nın ağustos ayı olağan toplantısının tamamlanmasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çankaya Köşkü'ne geldi.

Orgeneral Özel ve Bakan Yılmaz, Şura kararlarını Gül'ün onayına sunmalarından sonra, yaklaşık yarım saat kaldıkları Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

KARARLAR TSK'NIN SİTESİNDEN AÇIKLANDI

1. Yüksek Askerî Şûra; 03 Ağustos 2013 tarihinde tamamlanan Ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karara bağlamıştır.

2. 30 Ağustos 2013 tarihinden geçerli olmak üzere; (34) general ve amiral bir üst rütbeye, (50) albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş; (33) general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır.

3. Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2013 tarihinden itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 01 Eylül 2013 tarihinden itibaren emekli olacaklardır.

4. Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

5. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos 2013 tarihinden itibaren şeklen aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz.