TESUD Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, kısa süre önce istifa eden 110 pilot arasında Uludere’de görev yapan pilotların da olduğunu belirtti.

TESUD Başkanı Karakuş, kısa süre önce istifa eden 110 pilot arasında Uludere’de görev yapan pilotların da olduğunu belirterek, “Uludere büyük bir tuzaktı. Türkiye’yi ve Hava Kuvvetleri’ni bu tuzağın içine çektiler. Pilotların hiçbir suçu yoktu” dedi

Aydınlık'ta yer alan habere göre, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Uludere bombardımanında görev yapan pilotların istifa dilekçesi veren 110 pilot arasında olduğunu açıkladı. Karakuş, bombardımanda sorumluluğun pilotlarda değil hükümette olduğunu belirterek “Sanki kasti yapılmış gibi bir hava estiriyorlar” diye konuştu.

‘Sorumluluk siyasal iradede’

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesine Ağustos ayı başında verdiği yanıtta Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan 110 pilotun, 2013 yılı başında istifa dilekçesi verdiğini açıklamıştı.