Genelkurmay Başkanlığı, Malatya-Erhaç meydanından kalkan askeri uçakla Hatay'ın güneybatısında, deniz üzerinde radar ve telsiz temasının kesildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Görev uçuşu için saat 10.30'da Malatya-Erhaç meydanından kalkış yapan bir uçağımızla saat 11.58'de Hatay'ın güneybatısında, deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesildi'' ifadeleri kullanıldı.

Malatya'daki 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, F- 4E 2020 'Terminatör' uçaklarının görev yaptığı 171'inci Filo ile RF- 4E keşif uçaklarının görev yaptığı 173'üncü Filo konuşlu bulunuyor. 'Phantom' olarak adlandırılan bu uçaklarda 1 pilot ve 1 silah sistem subayı olmak üzere 2 personel görev yapıyor.



UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ YER BELLİ OLDU

Malatya Erhaç meydanından kalkan uçağın Hatay' ın Samandağ ilçesi güneyinde Suriye karasularının 8 mil açığına düştüğü öğrenildi. Bu bölgede arama yapılabilmesi için Suriye' den izin alınmasına çalışıldığı belirtildi.

Mersin' den ve Hatay' ın İskenderun İlçesi'nden Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı birlikler uçağın düştüğü sanılan bölgeye doğru denize açıldı.