Türk Silahlı Kuvvetleri, son 24 saat içerisinde Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Cerablus'taki 20 hedefe Fırtına obüsleriyle 61 top atışı yapıldığını bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklamada, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin tehdidinin bertaraf edilmesi ve sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla 24 Ağustos'ta Fırat Kalkanı harekatı başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı' ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Bu kapsamda harekatın 6'ncı gününde, son 24 saat içerisinde Cerablus ve civarındaki bölgede teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen hedefler (20 hedef) Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

TSK'dan Cerablus açıklaması: 400 km2'lik alanın terör unsurlarından temizlendi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus'ta devam eden Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, 400 km2'lik alanın terörist unsurlardan temizlendiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca, 10 köyün ÖSO denetimine geçtiği belirtildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, Doğu'da Tüzel (Sacur) Çayının Fırat nehri ile birleştiği yer ile Batı'da Ez Zahiriyah-El Yakubiyah-Hasansağır meskun mahallerini içeren bölgenin ÖSO tarafından ele geçirilip kontrol altına alındığını belirtirken, Cerablus'un batısındaki IŞİD bölgelerine yönelik operasyonun devam ettiği vurgulandı.
TSK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"29 Ağustos 2016 tarihinde gelinen son durum; Bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda; 10 köy daha ele geçirilerek terörist unsurlardan temizlenmiş, Doğu'da Tüzel (Sacur) Çayının Fırat nehri ile birleştiği yer ile Batı'da Ez Zahiriyah-El Yakubiyah-Hasansağır meskun mahallerini içeren bölge ÖSO tarafından ele geçirilmiş ve kontrol sağlanmıştır. Harakatın başlangıcı olan 24 Ağustos'tan bugüne kadar yaklaşık 400 km2'lik alan bölgedeki terörist unsurlardan temizlenmiştir. Cerablus bölgesinde Ez Zahiriyah-El Yakubiyah ve Hasansağır hattının Batısında kalan (yani şu ana kadar ele geçirilmiş olan hattın batısına geçiliyor) ve DEAŞ Kontrolünde bulunan bölgenin terörist unsurlardan temizlenmesine yönelik harekata devam edilmektedir."